Börjes barnbarn

föralltid

Årsmöte, Footloose, Fox

Kategori: Dagbok

Chill hemma på lediga dagen. På kvällen drog jag iväg till föreningens Årsmöte. Tjoho. Fina kassören Ebbe bekräftade inför hela församlingen att jag kostar dyrt för föreningen i och med att jag har blivit gammal. Jo man tackar. Senare fick alla tränare gå upp på den lilla scenen på folkhögskolan och presentera sig. Senare fick vi även presentera de grupper vi tränar. Blev inget prat om sömn/kost/osv eftersom han som skulle snacka var sjuk. Hallelujah! Då hann jag bort till streeten iaf. Hade inga kläder med mig men kunde iaf vara med och stega igenom det nya. Passade även på att prova nya kläderna, nu när jag inte var svettig liksom. Smart drag. Promenixade hemåt. Landade i soffan med ytterligare en musikalfilm - Footloose från 2011.
 
Julianne Hough är ju bara fantastisk. Såg henne första gången i Rock of Ages. Började söka runt på nätet och upptäckte ju att hon var med som dansare i Dancing with the stars. Och att hon har en bror!!! Derek Hough. Well hello!! Where have you been all my life??
 
Så ja. Nu har jag suttit och kollat på dansklipp i bortåt 2-3 timmar. Och det här klippet får avsluta natten.
 
 

27

Kategori: Dagbok

Grattis! Då var man 27 år. Och jag fick en ny vattenmätare i födelsedagspresent...
 
Skämt å sido. Vaknade upp på förmiddagen och hade ett gäng fina grattis-sms på mobilen. Mamma ringde ganska precis efter att jag hade vaknat och undrade vad jag hade för planer med dagen. Vi bestämde oss för en lunchdejt. Så hon tog bussen bort till mig. Medan jag väntade så kom de som skulle byta vattenmätare till grannen. Vid 11-tiden! De skulle inte vara hos mig förrän vid 15-16! Då blev jag lite förvirrad, orolig och irriterad. Jag skulle ju käka med mamma och vi hade tänkt käka på pizzerian. Va fan? Har de sagt 15-16 då ska de väl baske mig komma runt den tiden. Jag gick iväg och käkade med mamma iallafall. Mysigt. Gick hem igen och landade i soffan och lyssnade igenom Melodifestival-låtarna.
 
Strax före 15 ringde det på dörren. En mycket bättre tid att komma på. In och ut på mindre än 5 minuter så det får de + för. Det var sagt att det skulle ta en kvart.
 
Grattis till mig =) En riktigt fin vattenmätare dessutom =P
 
 
Strax efter att de hade åkt så kom Simon hem från jobbet med en fin blombukett.
 
 
Jag chillade lite till i soffan innan jag gick bort till dansen. Ragga idag. Det var kul att vara igång och den dansen sitter nog bäst av alla. Hade slarvat bort lite räkning på några ställen i dansen efter uppehållet. Men det satte sig sen. Köpte med lite nötter och choklad, och tänkte kolla på Chicago som jag varit sugen på att se igen ett tag nu. Det var riktigt länge sen.
 
 

Telefonsamtal

Kategori: Dagbok

Glömde ju skriva att jag fick prata i telefon med mitt brorsbarn Viggo i lördags. Ett mycket givande samtal =P Haha.
 
Igår var jag lite seg på jobbet, men började iallafall planera för ett läger för de yngsta simmarna. Tränade Teknikgruppen med kvällen med ett redskaps-pass. Simmade även själv samma pass efteråt. Så skönt att vara i vattnet.
 
 
Idag var jag lite piggare. Kikade runt lite på boende till lägret. Tränade tävlingssimmarna och sen förberedde jag och Sofie oss inför årsmötet. Då ska vi presentera oss och den grupp vi tränar. Blev nästan seriöst =P Tog bussen till dansen. Dags för disco som haft hela två veckors uppehåll. Den satt inte alls. Hade bra energi men koreografin ville sig inte riktigt hela vägen. Gjorde små fel här och där. Lite lätt frustrerande.
 
Nu ligger jag i soffan och har kikat runt på diverse program/klipp på play-kanalerna. Ska kika runt lite till innan jag hoppar i säng.
 

Skidåkning

Kategori: Dagbok

I tisdags var det jobb som vanligt. Hade tävlingsgruppen på eftermiddagen, och sen förberedde jag sportlovet in i det sista. Jag själv skulle ju nämligen inte vara på plats vilket bara var nyttigt för mig. Att inte vara på plats och övervaka. Min mix av lite kontrollfreak + att jag tycker det är så roligt, gör att jag har lite svårt att släppa jobbet. När jag kom hem så packade jag väskan och vi kollade lite criminal minds innan vi hoppade i säng.
 
Upp tidigt skulle vi på onsdag morgon för att packa in oss i bilen och åka till "Ski Sunne". Lite skidåkning hade vi planerat in då Simon var ledig under veckan och jag hade ingen dans. Det var kul att åka lite skidor igen. Kunskaperna var inte helt bortlåsta, men lite pirrigt var det första åket.
 
 
När vi var klara där åkte vi till Karlstad där vi hade bokat hotell. Fräschade till oss och gick ut för att leta en resturang. Det blev Harry´s. Käka god mat och bara var innan vi promenerad tillbaks till hotellet. Kollade lite criminal minds innan vi somnade. På torsdagen blev det shopping på Bergvik och IKEA. Köpte lite små inredningsgrejer. På Bergvik blev det bara lite armband och örhängen. Vi var skapligt möra efter skidåkning så vi tog oss hemåt och tog en hel eftermiddag/kväll i soffan med serier och film.
 
I fredags var det jobb. Mycket positivt skillnad att jobba fredag jämfört med onsdag. Betydligt mer energi. Fräsch hjärna liksom =P Lagade lite tacogratäng när jag kom hem. Gjorde oss i ordning för att dra på lite fest med gänget. Stort gäng samlat och det var riktigt kul att ses. Skön kväll som tog slut bortåt 5-tiden när taxin kom.
 
Kände mig riktigt seg när jag drog iväg till jobbet dagen efter. Men när grupperna väl kom igång så kändes det bättre. I timmen mellan grupperna kom chefen på visit och vi satt och snackade en hel del. Blev mycket att prata igenom då vi inte haft en "check" på ett tag. Ganska mycket på gång, men överlag känns det bara bra just nu. Avslutade jobbet med att ha konstsimmarna som jag hade fått lite idéer till. Exprimenterade med lite nya övningar som de genomförde superbra. På kvällen blev det sista delfinalen i Melodifestivalen följt av lite serier med älskling.
 
Iväg till jobbet idag igen. Lite lugnare idag förutom lite ledarbrist, men inte panikvarning som tur var. Kom på att jag skulle testa lite redskap med simidrottskolan. De fick prova både platta, dolme och zoomers. Blev en riktigt bra lektion. Avslutade med lite lek. Promenerade upp till dansen som har börjat igen efter sportlovet. Underbart! Körde bara Burlesque idag, vilket var skönt. Den nya dansen hade jag inte hunnit kika igenom nämligen. Promenerade hemåt. Käkade och kollade på Så ska det låta, och nu har jag bloggat ikapp dagarna.
 

Gigantiskt lego

Kategori: Dagbok

I söndags körde vi konstsim med simidrottskolan och de verkade tycka det var kul, så jag kanske kan lyckas värva några dit. Jag hade ingen dans idag så då kunde jag stanna kvar under vuxensimmet och möta upp en ny, och framförallt ha ett samtal med en eventuellt nya tränare till vuxensimmet. Hade ett samtal med honom under lördagen redan, och det verkar lovande. Trevlig, bra bakgrund och framförallt glädje för simning. Eftersom jag ändå var kvar i badhuset så hjälpte jag Sofie med vuxensimmarna. Kennet var borta idag. Jag får erkänna att det jag nervös. Jag har alltid haft barn. Men det gick jättebra och det var jättekul. Först med simskolan och sen med fortsättningsgänget.
 
Igår gjorde jag lite uppflyttningar och det blev därmed fler platser lediga där vi har kö. Så jag provade en ny teknik. Drog ut ett sms till alla som stod i kö och bad de höra av sig om de ville ha platserna. Well. Jag blev sönderringd och platserna blev tillsatta på knappa halvtimmen. Kul och svettigt. Trodde inte att det skulle vara så många som ville ha plats trots att det redan gått några lektioner.
 
På kvällen hade jag Teknikgruppen. Eftersom det är sportlov så hade jag inte räknat med någon större skara. Skaran blev hela en stycken simmare. Men det blev på sätt o vis bra. Hon är otroligt träningsvillig och ligger i topp i gruppen. Så det var skönt att bara kunna fokusera på henne och ge henne lite mer utmaningar. Det blev ingen egen simning efteråt, så då gav jag mig på poloplanen. Vi ska ju ha "prova på" onsdag och torsdag nu på sportlovet. Och jag hade tänkt att vi ska använda planen då. Kan vara bra om man vet hur man sätter ihop den då. Det var som att bygga med ett gigantiskt legopussel.
 
 
Och det är bara en bråkdel av alla delar i pusslet...
 

Nostalgi

Kategori: Dagbok

Hm, det blev knappt halva Potter 1 innan älskling somnade. Well well. Jag skickade honom i säng och satt uppe själv med spel och serier. Torsdagen var jag ledig. Street på kvällen. Stegen satt riktigt och det kändes allmänt bra genom hela lektionen. Igår var jag så betydligt mer taggad på jobb =D Sökte lite bidrag och blickade allmänt mer framåt. Kändes topp! Sen vad det beror på... Maten? Utvilad? Inställningen? Skit samma! =P
 
Lördag idag, och då har jag tre egna grupper. Plågade mitt tekniksimmare med ett styrke-pass idag. Och så bra de körde. Tävlingssimmarna fick ett distanspass, och det var minst lika bra. De har skärpt till sig överlag. Konstsimmet fick några utmaningar som de gav sig i kast med. Duktiga som alltid. Hade en kort samling med ledarna också.
 
Älskling kom och hämtade. Drog till ica maxi för att köpa mat och gott till kvällen. Det blev gött kött och vin idag till Melodifestivalen delfinal 3. Självklart tillsammans med twitterflödet. Älskling försvann till dataspelandet och jag kollade Fångarna på fortet på play. På något vis hamnade på wikipedia och klickade mig runt. Hittade då Salve, som var sommarlovsprogrammet 1997. In på youtube snabbt som vinden. Så nu är jag så jävla fast i nostalgisvängen. Gråter glädjetårar på insidan. Haha fy fan! Kommer ju definitivt inte komma i säng tidigt idag...
 

Funderar

Kategori: Dagbok

Igår försvann timmarna riktigt fort. Jag hade Idrottsfritids på eftermiddagen och behövde först hämta närvaropärmen på skolan. Och för att komma in i skåpet, så behövde jag hämta nyckel hos Marina. Blev kvar där en stund och pratade. Väl nere i badhuset så hade jag besök av Anneli. Sen började Idrottsfritids. Den här gången hade jag Nathalie med mig, och barnen fick testa lite konstsim. En riktigt härlig grupp att jobba med. De verkligen älskar att röra på sig och testa nya saker. Direkt efter Idrottsfritids började min egen tävlingsgrupp. Det blev ingen disco igår pga sjuk fröken. Så jag promenerade upp till Willys och köpte lite gott innan jag tog bussen hem och landade i soffan med lite Så ska det låta på play.
 
Jag funderar på om jag ska kasta om mina dagar lite. Jag brukar alltid vara så jäkla seg på onsdagarna. Lö, sö, må, ti så har jag minst en simgrupp per dag och det gör sån skillnad på energin. Tänkte om jag skulle vara ledig on-to och jobba fredag istället. Ha fredagen som startdag på veckan. Har visserligen ingen grupp då heller, men då har jag fått varit ledig i två dagar och borde ha mer energi. Men jag vet inte. Samtidigt är fredagen den vardagen som jag inte har någon träning på, och tanken från början var att ha fredagen som min helt fria dag. Sen är jag ingen stjärna på att lägga mig i tid just nu. Så det spelar roll självklart. Men om jag jobbar på fredagen när jag är utvilad så kanske jag lättare kan blicka framåt. Jämfört med onsdagen nära ofta fyra intensiva dagar redan passerat. Hmm hmm hmm...
 
Den här veckan gör jag så iallafall. Stannar hemma idag. Blev ingen dans idag heller, så då blev jag definitivt inte motiverad till att åka iväg nånstans. Tog mig iallafall till Lidl för att handla mat. Vi har kommit igång med matdagarna igen och idag är det min första. Det är på tiden att vi kommer igång med kosten. Som vanligt har vi kommit ur spår efter julhelgen och inte börjat om. Status på vikt och hälsa är ju därmed inte på topp. Så det är dags nu.
 
Älskling ringde precis och är på gång hemåt. Han mådde inge bra, så vi ska gosa ner oss med Harry Potter, som han har köpt på blueray.

Qx, tävling, klubbkväll

Kategori: Dagbok

I fredags blev det en soffhäng. Riktigt jäkla seg har jag varit pga lingonveckan. Första framåt eftermiddagen fick jag försöka piggna till. Då skulle vi köra lite kartonger åt Simons farmor som ska flytta. På kvällen blev det x antal avsnitt Criminal Minds med älskling.
 
Lördagen var det återigen jobb och alla mina grupper fick träna inför söndagens tävling. På kvällen blev det delfinal 2 av Melodifestivalen. Betydligt bättre omgång. Mina favoriter gick vidare. Följde självklart de roliga och idiotiska kommentarerna i twitterflödet. Tack vare flödet fick jag veta att det var ju QX Gaygalan så jag zappade över dit. Satt och log varvat med lite tårar då och då. Så mycket kärlek. Det blev mixade känslor. Det kändes bra att bo i ett land där vi ändå har kommit långt, men samtidigt var det lite jobbigt att se orättvisan i andra länder. Svårt att finna ord att formulera mig. Kärlek overload var det iallafall på galan. 
 
Söndagen kickstartade igång med ett sms om att vår speaker till tävlingen hade lite kämpigt att kom hem i väglaget. Jag fick frågan om att hoppa in. Visst. Fast samtidigt. Nja. Skulle lätt kunna gjort det, men jag hade ju tre egna grupper att hålla koll på. Ena hade jag hjälp av Sofie, men de andra två är bara mina. På plats blev det fullt pådrag direkt. Det fullkomligt haglade in anmälningar. Så jag försökte backa upp Henrik, som skötte systemet. Det gick inte riktigt som han ville. Samtidigt tänkte jag febrilt på hur jag skulle lösa speaker situationen. Delegerade till en förälder. Systemet kom igång och tävlingen startade på utsatt tid.
 
Och vilket drag det blev! Jag är egentligen inte så jättechockad. Tidigare hade vi inte datum klara för tävlingarna utan de kastades bara in sådär i sista minuten. Jag har påpekat att vi måste ha fasta datum så alla tränare hinner förbereda och framförallt peppa simmarna till att vara med. Resultatet? 30 st barn från bredden. 30! Och självklart ett gäng från tävlingsgrupperna också. Så många har vi inte haft på Utmanaren på bra länge. Flera insatta föräldrar blev lite tagna, chockade och glatt överraskade.
 
Jag blev glad för att föräldrarna på kanten hejade på riktigt bra. Ofta har det varit stendött på kanten, och en annan har stått och gapat halsen av sig för att försöka få igång något, men utan resultat. Det var också flera föräldrar som hjälpte till som funktionärer. Hela arrangemanget flöt på. Så jag kunde hålla allt fokus på mina egna simmare och deras nervositet/tusen frågor. Och de preseterade suveränt.
 
En mycket nöjd tränare promenerade upp till dansen. Vi tränade på den nya dansen och körde igenom burlesque några gånger. Tyvärr har jag ju missat en söndag och suttit bredvid en, men den nya börjar sitta lite bättre nu. Hem och däckade i sängen.
 
Sov länge idag. Innan jag tog mig ner till jobbet. Fixade och trixade med hemsidan som jag har gjort om lite. Var inte helt nöjd med det jag hade innan. Nu blev lite tydligare och renare. Inte så kladdigt. Efter ett en stund började det trilla in tränare och efter ytterligare en stund dunrade det in både simmare, tränare och föräldrar eftersom det var klubbkväll. Vi hade Arena på plats som visade upp våra klubbkläder m.m. Avsluta dagen med min egen grupp. Gick igenom starttider med de nya och alla simmade på riktigt bra. Starttider är bra grejer. Blev ingen egen simning idag eftersom Sofie skulle plugga och jag har ändå den där jäkla lingonveckan och var inte alltför taggad på att simma ändå. Älskling hämtade och det blev mat och ett avsnitt Criminal Minds. Han ligger i sängen redan och jag har bloggat ikapp igen. Ska spela lite innan jag också hoppar i säng.

Jobbvecka

Kategori: Dagbok

Tiden bara susar iväg under min jobbvecka, som den här terminen är lördag till onsdag.
 
Det blev Melodifestivalen på lördagskvällen. Följde med i Twitterflödet samtidigt. Det är riktigt kul att läsa direkt vad andra tycker. Dock så blir jag lite provocerad av alla som påstår sig ogilla Melodifestivalen, men likförbannat sitter det och kommeterar iallafall. Titta inte då!
 
Söndagen blev det jobb på i vanlig ordning. Sista grupperna är uppstartade. Mini och vuxen. Så nu är allt igång. Resterande av terminen blir att se till att allt fortsätter flyta + eventuella små projekt. På samtliga egna grupper som jag haft under veckan så har det tränats inför kommande Utmanaren. En tävling för de yngsta/nybörjare. Det ska bli kul att se resultaten på söndag. I måndags lyckades jag även hoppa i och simma själv. Underbart såklart. Jag och Sofie promenerade hem tillsammans. Köpte mat och åt i hennes lägenhet. Satt och pratade några timmar. Precis när jag smög in till sovrumment hemma så ringde älsklings väckarklocka. Halv sex =P 
 
Dansen i söndags gick helt okej trots att jag satt bredvid förra veckan. Discon igår gick lite sämre. De gånger jag sitter bredvid så är jag iallafall med och stegar igenom. På discon var jag inte där alls förra veckan så stegen sitter inte i kroppen. Raggan idag gick däremot riktigt bra. Det har varit lite trögstartad där, vilket både har varit bra, men samtidigt lite segt.
 
Imorgon blir det jobb. Valde att stanna hemma idag istället. Kände inget flow och orken var bortblåst. Ska kolla sitta avsnittet på Project Runway och kanske spela lite spel innan jag hoppar i säng.

Angående Flappy Bird

Kategori: Dagbok

Jävla-skit-spel!

Oflyt

Kategori: Dagbok

Jag var sjuk i tisdags och onsdags. Alltså stanna-hemma sjuk. Kände mig hängig och rösten var helt borta så det var lika bra att stanna hemma så jag inte hade någon att prata med. Gick inte ens på dansen. Det blev soffhäng hela tisdagen. Även onsdagen, fast då gick jag på dansen, men satt bredvid.

På torsdagen var jag ledig från jobbet ändå, men jag mådde mycket bättre. Satt bredvid på dansen där också. T r å k i g t. Lika bra dock så jag blir helt frisk.

Ledig fredag. Var bjuden på fest på kvällen, men jag och älskling köpte kinamat och tog en helkväll med criminal minds istället. Varken han eller jag var taggade på partaj.

Idag är jag tillbaks på jobbet och ska försöka ta igen det jag ligger efter med. Mestadels telefonsamtal. Och det går ju jättebra att ringa när telefon lägger av.....

Kan man ha mer oflyt? Samtalen ville inte kopplas upp alls. Loggade ut. Loggade in. Då försvann hela nätet. Fint. Jättefint.

Jag gav upp. Får försöka imorgon igen. Nu väntar jag på skjuts. Ska fixa nån mat för kvällen och så får vi se vad det blir. Melodifestivalen börjar ju tydligen ikväll så jag ska väl kanske kolla på det.