Börjes barnbarn

föralltid

Seriös?

Kategori: Dagbok

Efter loppisen i lördags åkte vi till älsklingens mamma där vi bjöds på lite fika. Till kvällen blev det chill med alkohol med Angelique, Andreas och Alexandra. Mys i köket. Tiden bara flög iväg på slutet och bortåt tre-tiden knallade vi hem.

Sov förstås ganska länge på söndagen. Sen iväg till badhuset och ha båda grupperna. Kände att jag fick bättre koll på den ena gruppen, men däremot fick jag tråkiga nyheter om den andra. Lite downfall kan man säga. *suck*

Efter badhuset blev det käk hos älsklingens pappa. Mätta åkte vi sen hem och tittade på lite CSI innan vi la oss. Nu är det måndag och det är dags att börja bli seriös med studierna. Får se om jag kommer igång.

Fyndat

Kategori: Dagbok

Mamma ringde idag och ville ha mig till barnvakt. Hon var sugen på loppis. Hon hade inte fått tillräckligt igår. (Var på loppis i Kristinehamn igår med familjen). Jag hade samtidigt funderat på secondhand butiken. Så jag väckte älsklingen och hämtade mamma. Drog till secondhand butiken och tog två loppis också när vi ändå vår igång. Inhandlade 9 pocketböcker, tyg som vi ska göra kuddfodral av, en pepparkvarn, iskuber (formade som bollar) och två krukfat. Det hela gick på 125 svenska kronor.

Böckerna är jag ruggigt nöjd över. På secondhand butiken hittade jag Pojken som kallades det och Pojken som inte fanns. De högg jag direkt. Sen hittade jag båda Bridget Jones böckerna. Hugg! Hittade en annan bok från samma författare, Helen Fielding. Sen blev det också Om en pojke. Hugg hugg. 6 böcker för 10 kronor där. Hittade även Sagan om de två tornen som jag blev lite sugen på, men nej. På sista loppiset hittade jag de sista två böckerna i Ringentriologin, och poff, så hittade jag även den första i serien. HUGG. De tre fick jag för 5 kronor. Skapligt nöjd! =D Nu har jag att roa mig med när kurslitteraturen blir lite trist i längden... =P

     

Bakat lembas

Kategori: Dagbok

Onsdagen i Karlstad gick bra det med, men blev något så grymt trött på slutet. Gårdagen var en allmänt slö dag. Orkade inte direkt göra nånting. Spelade lite spel, tittade på film och åt mat. Det var den dagen, typ. Provade att göra Lembas bröd iaf. Det blev väl sådär. Men det gick ner med lite smör, leverpastej och gurka =D

Här kommer en bild på oss blivande Funky Kidz instruktörer som gick utbildningen i Vallentuna:

Ett snabbt hej

Kategori: Dagbok

Måste ju skriva några rader om dagen. Sov underbart med rena sängkläder och vaknade pigg och redo. Åkte iväg med bussen. Letade upp kurskamrater och tog oss till salen. Fick riktigt positiva vibbar av kursledaren. Bra koll och bra upplägg. Intressant ämne. Kommer att läsa "Hälsa och livsstil" nu i fem veckor. Lite förändringar i gruppen och kommer även bli i grupparbetena. Minus två kvinnor. Lunch.

Stavgången kom igång. Det sades att det skulle vara i ens eget tempo. Vid första backen skulle vi "rusha" uppför. In my ass! Vaddå eget tempo? Jag är en sån människa som går eller springer. Springa är jag inte redo för. Så jag gör det absolut inte när någon annan ber mig. Jag springer när det passar mig. Men det var inga problem. Fler sprang inte av olika anledningar så vi tog 2,5 km slingan i behaglig promenadtakt (utan stavar)

Innedag i Karlstad imorgon igen, och imorgon börjar vi två timmar tidigare. Så godnatt med er.

Imorgon börjar allvaret

Kategori: Dagbok

Det blev den lilla loggkalendern istället, men jag diggar den. Jag kan dessutom göra min egna framsida, så den är skitsnygg nu. Tvätten är inplockad och papprena rensade/sorterade. Imorgon börjar allvaret igen. Haha. Nja. Skolan börjar imorgon. Det ska bli skönt med kursstart och rutiner. Ser dock inte fram emot stavgången. Jäkla stavar. De är ju bara i vägen när man ska gå.

Jag ska ta och plocka i ordning inför imorgon och sen blir det sängen om jag ska vara pigg och fräsh imorgon. Så godnatt och sov sött!

Loggkalendern?

Kategori: Dagbok

"Lycka står i proportion till dina förväntningar" Sagt på Oprah Winfrey Show av en man med parkisons.

Tvätten är klar sen ett tag tillbaka. Värmde lite mat och tittar lite på Oprah. Bra program den här gången. Det kanske är bra andra gånger också, men jag brukar inte titta. Funderar på att bege mig in till stan och införskaffa kalender. Jag har spanade in Loggkalendern A5, men kom på en annan idé förut. Det lutar åt loggkalendern, men jag ska titta och se om jag hittar något annat. Sen ska tvätten in i garderoben och papprena måste jag ta tag i. Lite småplock kanske om jag kommer igång

Obefintlig

Kategori: Dagbok

Godmorgon. Jag är i fullgång med tvätten. Hoppas att jag hinner köra alla maskiner som jag har tänkt. Det borde jag göra, men lite orolig är jag ändå. Vet inte varför. Är jag på alerten så borde det inte vara några problem.

I lördags planterade jag om blommorna. Blev kalasbra. Hann plocka lite grann också, men annars blev det inte så mycket mer. Fast jag lagade faktiskt två helt, för mig, nya LCHF recept. Bra där.

Igår hade jag båda mina grupper i badhuset och när jag hade sista gruppen började min röst tona bort. Halsen har varit svullen till och från några dagar nu. Kände mig lite seg igår också, så det blev inte mycket gjort. Tänkte att jag vilar upp mig inför tvätten idag istället. Idag är rösten så gott som obefintlig. Great.

Här har ni min sambos kaktus som han fick när han var ganska liten. Den var ungefär lika stor som nr 2 till höger om jag inte har helt fel =P Den var nu ganska stor och hade det lite trångt med alla bebisar runt omkring. Så jag planterade om dom så att man kan få se kaktusens uppväxt istället.



2 år - alltid gulligt med bilder på barnen när de är små ;-)
7 år - lilla kaktusen börjar skolan
15 år - högstadiet, tonåren, han var lite knubbig =P
25 år - han har växt till sig lite och blivit lång och reslig
40 år - givetvis tog jag med 40års krisen (kaktusar växer som mest i 30 års åldern)

Måste komma på något namn åt honom. Namnförslag mottages varmt =P

Äkta glädje

Kategori: Dagbok

Keep up

Kategori: Dagbok

Idag har jag tänkt fortsätta vara duktig. Det finns glas, papper och kartong som ska på insamling. Det skulle behövas tvättas, så jag får se om sista tvättiden är ledig idag. Annars får det bli på måndag. Sen tänkte jag plantera om blommorna. Det har blivit uppskjutet lite väl länge nu. Måste rensa bland viktiga papper också inför skolstarten så jag har koll på läget. Får se senare idag vad som kommer bli av.

Yes

Kategori: Dagbok

Oh yes. Idag har jag varit i farten hela dagen. Diskat mestadels. Lite städande/plockande av grejer också. Samt panta burkkar, flaskor och handlat mat. Lagade en köttgryta. Blev sådär måste jag säga. Köttet blev lite segt. Men men. Bättre lycka nästa gång. Sängen ropar mig.








Irritationsobjekt

Kategori: Dagbok

När jag sitter här och roar mig själv med KING.com på LC (lärcentrum), så hittar jag ett irritationsobjekt...

Det är grymt irriterande när användarnamn och framförallt lösenordet sparas/hoppar fram automatiskt på offentliga/gemensamma datorer. Inte bra. Tur att det finns google (good stuff!), så man kan söka sig till hur man plockar bort skiten.

Geek

Kategori: Dagbok

Nörden i mig har definitivt kommit fram. Jag vet inte ens om jag vågar erkänna vad jag har gjort idag. Haha. Fastnade totalt på KING.com när syrran med sambo bjöd in till en match Fia med knuff. Ätit lite kantareller har jag ju faktiskt gjort också samt lagat mat.

Jag dissar till och med So you think you can dance 100 års jubileum för att spela tv-spel med min älskling. Programet går faktiskt i repris på lördag =P Bye bye.

Glassbulle =P

Kategori: Dagbok

En ganska soft dag har passerat. Höll mig i sängen bredvid min älskling så länge som möjligt. Mamma ringde, så vi åkte upp till huset och var lite barn/hus vakt. Drog vidare och lämnade svampar till en mycket glad farmor. Nästa hållplats blev McD för föda. Göttade till det med en glassbulle till efterrätt. Älsklingen hade ju ALDRIG ätit en sån förut! Han drog till jobbet. Jag spelade onlinespel en stund innan jag tog bussen, nya linjerna, till badhuset. Hem och nu blir det So you think you can dance. (Jävligt smart att annonsera ut på svenska sidor vem som är vinnaren när det är några program kvar här i Sverige. Dålig stil!!!)

Snodd och funnen

Kategori: Dagbok

Tror inte jag skrev det i bloggen, men när jag var borta i Vallentuna på kurs så blev min cykel snodd. Den är numera återfunnen. Mamma kom och ringde på dörren när jag läste bloggar som bäst och sa att hon hade sett min cykel. För du hade väl en hårsnodd på styret? Eh jo. Kom då! Så jag sliter åt mig en tjockare tröja och pinnar efter morsan. Mycket riktigt. Där låg min cykel på grusvägen inte långt ifrån lägenheten. Aningens trasig. Men funnen.

Förutom att hämta cykel har jag spelat online-spel, läst bloggar, rensat kantareller och saknat älsklingen.

Mumsig frukost

Kategori: Dagbok

Att rensa kantarellerna är inte lika kul som att plocka dom. Men vilken frukost det blev dagen efter sen! Och dagen efter det. Och dagen därpå. Förutom att ha ätit kantareller så har jag spelat tv-spel. Älsklingen hade lånat spel av en jobbkompis. Så vi har suttit och spelat på kvällarna.

Startade upp mina grupper i badhuset igår. När jag blev hämtade åkte vi direkt till älsklingens mamma som ville att vi skulle komma. Hon hade svamp åt oss =D Riktigt ordentligt med svamp var det. Haha. Mera mumsig frukost åt mig.

Plockat

Kategori: Dagbok

Mamma väckte mig igår imorse och undrade om jag kunde passa Wille. Jag hade inget speciellt för mig eller planerat. Så jag funderade ut vad jag kunde tänkas hitta på att göra med pojken. Vi cyklade till en skog där jag vet att det finns blåbär och plockade. Några hade redan varit i "vår" skog och plockat sa mamma. Sen cyklade vi till coop och hyrde film. Hem. Vi handlade och sen spelade han lite tv-spel medan jag lagade mat. Åt maten och blåbären till filmen. Spelade lite spel på datorn.

Då ringde pappa. De hade kommit hem och han undrade om jag, älsklingen och Wille skulle med till stugan. Kort efter trillade älsklingen hem från jobbet och vi packade in oss i bussen och åkte till stugan. Där grillade vi kött och korv och mumsade på innan jag, älsklingen och Wille gick ut i skogen för att leta svamp.




Fototapet

Kategori: Dagbok

Kom hem med en tröja, ett halsband och två par träningsbrallor. Bra jobbat. Vi besökte även NetOnNet så älsklingen fick dreggla lite efter alla tekniskaprylar. Det blev även en titt inne på det gigantiska Bauhaus. Blev något så grymt sugen på fototapet och att greja i vårt förbaskade kök.

Eeeeeeemil!

Kategori: Dagbok

Hurtbullen har varit iväg och tränat

Sneglade även in till vibrationsträningen på InVivo för att se hur det såg ut där. Får se om jag lyckas få iväg mig och mamma till det igen. Grymt bra träning tror jag! Slö tittade på Stolthet och fördom i förregår. Filmen från 2005 den här gången. Den är inte alls i närheten av serien. Tittade på Emil igår. "Emil är är en liten rar gosse" Haha. Hujedamej!

Nu ska jag och älskligen ta oss in till Örebro. Det blir Marieberg, Stadium Outlet och kanske även titta på bilar.

Sanningen är den

Kategori: Dagbok

Måndags morgonen låg jag kvar i sängen ett tag och grubbelsmurfade lite på diverse saker. Planerade in att jag skulle kolla tvättid, städa lite och förbereda inför vardagen och dess rutiner som börjar närma sig med storm steg. Kollade mailen och blev sjukt medveten om nästa utbildning. Den som jag egentligen inte ville med på. Ett sms, ett samtal och lite diskussioner senare var jag avanmäld. Men det var jobbigt. Att säga sanningen till någon annan. Att erkänna att intresset har svalnat. Tråkigt nog. Det tycker jag också, men det är sanningen. There it is. Jag går efter min känsla, och den sa nej. Igår var det jobbigt. Idag känner jag att jag gjorde helt rätt.

Det var en ganska deppig dag igår. Jag var osocial och seg. Kroppen och huvudet behövde en dags vila efter helgens utbildning I guess. Men idag är jag tillbaka. Åkte och tränade med Angelique. Svepte genom Kicks och Lindex en sväng också. Hem, laga mat och nu ska jag käka maten.

Hemma igen

Kategori: Dagbok

Jag överlevde. På dit vägen började hjärtat slå lite fortare när jag irrade omkring på centralstationen, hittade inte dit jag skulle och minutrarna bara tickade på. Men jag kom rätt i sista minuten. Andra bytet blev än värre. Hade 6 min på mig, och får höra på pendeltåget att det är lite försenat. Tjotjena. Men jag hann på håret där också.

Framme i Vallentuna möts jag av ett fint centrum och en karta över det mest centrala, där även mitt mål fanns med. Härligt. Då skulle jag hitta dit utan problem. Gick till torget. Fyllde magen med en sallad.

Utbildningen kom igång och tiden gick riktigt fort. Fick sällskap av en tjej till hotellet eftersom hon också bodde där. Duschade och tog en promenix till centrum och handlade mat. Gjorde mat, läxa och sov. Lite svårt att sova. Andra dagen susade förbi. Sen blev det handla, äta, göra läxa, duscha och sova den kvällen också. Somnade och sov bättre andra natten. Tredje och sista dagen flög förbi snabbast av dom alla.

Sammanfattning av utbildningen: Dans, dans, dans, dans... Vi har dansat hela helgen. Varvat med lite teori. Väldigt rolig och givande helg. På söndagen redovisade alla en dans var som de hade fått plugga på. Jag fick "grönt" vilket innebär att jag får börja vara instruktör direkt till hösten. En bit in på HT ska jag filma mig själv när jag håller i en lektion. Filmen ska sen skickas in för licensiering. Hoppas jag klarar det!

Resan hem hade jag betydligt mer tid på mig under bytena. Hann med god marginal. Hann dessutom med att bevittna en olycka och robinsson-Anna på centralstationen.

Åker imorgon

Kategori: Dagbok

Sådär ja. Jag har packat lite grann, men har en del kvar. Det får jag ta imorgon. Nu ska jag bege mig till sängen med älsklingen, filmen och chokladen. Ha en fin helg!

Ny design

Kategori: Dagbok

Två underbloggar är skapade. Den ena om LCHF och den andra är så jag kan trixa med design utan att slarva bort massa grejer i den här.

Idag har jag grejat med designen mest hela dagen förutom när jag var iväg en sväng på rean. Jag var inte ensam där vill jag lova. Hittade inget fynd som vanligt. Jag har också tittat på Stolthet och fördom. Tvättat har jag faktiskt också gjort. Behöver ju ha alla träningskläder rena.

Vad tycks om designen nu då? Det är i huvudsak bilderna i spalten till vänster som jag är mest stolt över. Behövde bli lite mer färg och bilder i min blogg. Några bilder går faktiskt att klicka sig vidare på =P

Underdomän

Kategori: Dagbok

Slängde iväg en fråga till bloggsupport och frågade hur många underdomän/underbloggar man kan ha till sin blogg. Man kunde tydligen ha 10 st! Det var inte dåligt. Funderar nämligen på att göra en eller två sånna. Great =) Dessutom har jag en klar bild framför mig hur jag skulle vilja göra om min bloggdesign.

Nu ska jag få i mig lite frukost och bege mig till Ceveds. De ska tydligen ha en saftig rea med start idag inför deras flytt. Skit bra. Jag behöver ha lite mer träningskläder. Som jag trivs i, kanske ska tilläggas. Det är viktigt. Jag måste känna mig trygg och snygg i kläder som jag ska träna i. Blir så grymt mycket bättre då. Måste ner i och titta om det finns någon tvättid också så jag kan tvätta de träningskläder jag har inför helgen.

Bokat

Kategori: Dagbok

Förra natten kunde jag verkligen inte sova. Låg och läste i GI-noll för att få lite inspiration inför nystarten. Trodde att jag skulle bli trött av att läsa och somna så småningom men icke. Rullade runt som en jag vet inte vad i sängen. Imorse var det samma sak fast på morgonen. Kunde inte somna om efter att älsklingen åkt till jobbet. Tänkte på helgen.

I helgen ska jag åka till Vallentuna på instruktörsutbildningen. Ska bli superkul! Men det är mindre kul med resan. Det är första resan jag ska göra ensam, som inte är arrangerad. De få gånger jag har åkt själv någonstans så har transporten varit fixad eller så har det bara varit väldigt korta sträckor. Nu är det betydligt längre, jag ska boka resan själv och det blir en del byten.

Jag blir helt genom hispig och nervös. Tänk om jag missar någon buss eller något tåg och blir ståendes någonstans. Tänk om jag inte hittar till bussen/tågen. Tänk om jag går vilse! Mitt lokalsinne är inte det bästa. Usch. Ville gärna ha hjälp med bokningen också för att vara säker på att det blir rätt, men det gick inge bra med det igår. Eftersom jag inte kunde sova pga oron så var det lika bra att gå upp och jag bokade både boendet och resan helt själv. Är riktigt stolt över mig själv.

Putte i parken

Kategori: Dagbok

Dag 1: Första artisten på Putte i parken blev Ulf Lundell i motljus. Mumsade Ahlgrens fantatiska pizza och drog till en förfest. Senare på kvällen blev det Hello Saferide och Bob Hund. Jag och älsklingen gick sen hemåt och insåg att vi hade tagit den långa vägen hem. En omväg. Inte så nice för fossingarna.

         


Dag 2: kom regnet. Så det vara bara att häva på sig regnjackan. Tog bussen bort till Robin och Nina och chillade innan Putte. Denna dag hade vi besämt oss för att lyssna på A Camp, Hoffmaestro & Chraa och Thåström. Hoffmaestro & Chraa spelade i dalen och vi satt i slänten bland övriga "smyg näckrofiler" och hade det toppen bra. Grymt bra drag på scenen! Tog den kortare vägen hem.

         


Dag 3:
Då tog jag på mig regnjackan igen och begav mig ensam iväg till Putte för att se Misconduct. Minns inte när jag såg de första gången, men jag köpte en skiva på plats och har gillat dom skarpt sen dess. Jag var mer än glad över att få se och höra de live igen. Värmde givetvis upp med Ahlgrens pizza och en pepsi till det. Slö tittade lite på Anna Ternheim och Johnossi innan jag fick sällskap av min älskling som slutat jobbet och vi tog oss till IP och lyssnade på Melody Club. Riktigt bra live tycker jag. Drog vidare till en fest, men det blev en lugn kväll och lyssnade slutligen på Sahara Hotnights, Slagsmålsklubben och Timbuktu.

         


Dag 4:  Grymt taggad inför sista dagen på Putte. Bästa banden skulle spela idag enligt mig. Laddade upp i en park med solen lysandes över oss. Drog bort till Putte för att lyssna på Lillasyster. I år var det bara ett träd i vägen. Förra året satt jag och älsklingen utanför området med en hel skog i vägen. Skickade det numera obligatoriska smset till Storasyster =P Vi gick ut från området och satte oss på en picknickbänk och laddade inför slutspurten - Backyard Babies och Millencolin.

         

Vårt datum

Kategori: Dagbok

Vårt datum är den 27 juli. Men vi hade festen en annan dag eftersom det passade bättre. Den 27 juli var det 7 år sen vi träffades och ett givet datum för vår förlovning. I måndags var det bara min älskling och jag. Vi tog oss in till Örebro på eftermiddagen och shoppade lite. Åt mat på O´Learys och gick sen vidare till ett mysigt fik och tog efterrätt. Sen satt vi bara där och höll om varandra en stund innan vi gick ut på stan och strosade omkring tills bion skulle börja. Vi tittade på The Proposal =P














Bra budskap i vattnet... =)

Förlovningsfest 25 juli

Kategori: Dagbok

De senaste inläggen har jag varit sådär finurligt hemlig av mig och utelämnat en del information. Posten jag skrev om den 14 juli var inbjudan till förlovningsfesten som vi delade ut till familj och vänner. Hårfärgningen, bakningen och sminkrådgivningen var också förberedelser för förlovningsfesten. Bilden på mig med rött hår var en av mååånga bilder som vännen tog på oss till inbjudan. Gulle dig <3

Festen hade vi förra lördagen. Den 25 juli. På dagen samlade vi familjen och bjussade på smörgåstårta och kaffe/dricka följt av mina apelsintryfflar och även dom med hallon i. Väldigt mysigt att ha den närmsta familjen samlad så att alla fick träffas. Vi hade slagit upp partytälten hemma i trädgår´n hos mamma och pappa. Regnet hade vett att hålla sig undan =P


Senare på kvällen samlade vi våra närmsta vänner till en liten fest hemma hos oss i lägenheten. Spelade lite buzz och hade det trevligt. Kul att vännerna från båda och gemensamma sidorna fick träffas.

Enkelt och mysigt, precis så vi ville ha det <3


         

(Klicka på bilderna för större format, och gör gärna ett besök hos mästerfotografen)