Börjes barnbarn

föralltid

Uppstart

Kategori: Dagbok

Ja. Då har uppstartshelgen passerat. Jag var som vanligt lite nervig över att jag skulle gjort någon stor miss. Liten miss gjorde jag. Råkade skicka ut typ 15 inbjudan, med olika dagar och tider, till en grupp. Ooops. Jaja. Hellre för mycket information än för lite. Mycket jobb har det varit. Uppstart i dagarna tre blev det, eftersom vi numera har simskolan på måndagar också.
 
Dansen började även samma helg. I söndags med showen där vi fick reda på att vi ska ha en dans med inslag av cha-cha =) Och så ska vi köra Janet-mixen igen. Kul! 
 
Redan igår hade vi även första Idrottsfritids för den här terminen. Som dessutom gick riktigt bra. Lite stök på framförallt en kille i början, men sen skärpte han till sig och han simmade på riktigt bra. Alla gjorde det, men det var så kul att se en så snabb utveckling på bara EN lektion.
 
Skulle sen ha min egen grupp, men smet iväg på uppvärmningen för att hälsa på mina brorsbarn som var på besök i badhuset. Theo visade sin simkunskaper och Noel var på strålande humör, skrattade och hade massvis att berätta för mig =) Hjärtat expanderade till bristningsgränsen <3
 
Efter badhuset blev det iväg till discon. Där ska vi tydligen gå ner i spagat eller splitt. Punkt. Så det är bara att välja och sätta igång att träna. Åh fan. Lite att pyssla med alltså. Trots träningsvärken från söndag så var det riktigt kul att köra järnet igen.
 
Flaggan var hyfsat i topp när jag gick hem, men sen blev det ner som en pannkaka. Jag vet inte. Och jag orkar inte. Känslan har dessvärre hållt i sig, men jag hade lite att sysselsätta mig med på jobbet, så jag hade annat att tänka på. På jobbet blev det också en liten törn till. Suck och stön. Jag är väl inne i en sån där jävla period eller nått.
 
Avslutade dagen idag med ragga. Underbart. Vad vore jag utan dansen. Den här terminen ska vi köra noll rumpskak. Istället blir det mjuka, rullande rörelser som ska ligga i fokus genom hela dansen. Kommer bli grymt. Längtar till hiphopen imorgon och moderna på fredag. Så skönt att vara igång igen. 

Busschauffören 2

Kategori:

Han gör det igen:Fortsätter han så här så kommer min Twitter och blogg förvandlas till en följetong om busschaufförens vardag.

Busschauffören

Kategori: Dagbok

Helgen har passerat med mestadels jobb, jobb och jobb. Men det känns som jag är på banan inför uppstarten nu, så det känns bra. På kvällarna har det blivit chill med play. På lördagskvällen blev det bio. Jag och Simon hade fått biokort av David & Sanna i julklapp. HOBBIT.
 
Idag var det dags för ett nytt möte med chefen. Den här gången blev det lunchmöte. Inte fullt lika mycket att ta upp denna gången. Direkt ner till badet för att jobba vidare. Hade även ett snack om det eventuella extra jobbet. Börjar luta åt att tacka ja. Men ska klura lite till. Syrran? Jag kommer behöva bolla lite med dig =P
 
Till rubriken. Åkte buss till lunchmötet. Efter några hållplatser var bussen sisådär halvfull och hugger busschauffören tag i micken: "Om ni tycker det är halt ute, är det ingenting emot vad jag tycker." Samtliga på bussen log och skrattade. Bakdelen åkte än hit och än dit, men inte ner i diket som tur var. Härmed utnämner jag denna busschaufför till min vardagshjälte. Trots snorhalka och ett värdelöst väder att köra buss i, så hittade han en knutta humor och kämpade på.

Allt på en gång

Kategori: Dagbok

I lördags tränade jag mina tävlingssimmare och jobbade lite smått. Jag trodde ju att jag hade gjort alla ändringar i fel period, men det visade sig att jag hade gjort hyfsat rätt ändå. Så det blev inte alltför mycket oreda. Chefen smade och ville träffas på måndagen. Jag hade inget inplanerat ändå. Trodde jag.... =P
 
Nytt år och ny termin, så min kalender var helt tom. Jag hade inte fyllt i ett jävla dugg mer än träningen med simmarna. Hursom så hade jag möte med chefen vid 14 och som tur var så fick jag mail om att vi hade SK möte direkt efter det. Se där ja. Allt på en gång. Förra terminen körde jag på enbart mobilkalender. Och jag överlevde märkligt nog. Så jag ska köra på det igen. Efter mötena i måndags var det bara att sätta sig att fylla på kalendern, så nu är det färgade prickar överallt. På mötet var det klart att jag nu har fått en anställd kollega. Trevligt =) Och bra! Efter mötet fick jag besök av Sofie som bestämt sig för att komma tillbaka =D Vi satt och pratade om allt och lite till. Fin vän <3

 
I och med badhusets ändrade öppettider så innebär det att vi behöver ändra om lite i vår verksamhet. Efter julhelgen och nyår har jag varit skapligt otaggad på att ta tag i allt, men sen kommer tidpunkten då det bara är att ta sig i kragen och köra igång. I vanlig ordning så fortsätter jag planera i huvudet när jag gått och lagt mig. Det blir ingen sömn med andra ord. Lika bra att sitta upp och planera klart. Jag behövde bland annat få klart schemat för ledarna eftersom jag skulle ha uppstartsmöte med ledarna på tisdagen/igår. Tappade fler än vad jag trodde, så det blev lite bök och stök innan jag fick ordning på schemat.
 
Mötet med ledarna gick fint, men även igår blev det allt på en gång. Pratade med tävlingsansvarig, utbildningsansvarig, huvudtränaren och mycket började falla på plats Jag hade även ett snack med en av ledarna och jag blev lite omskakad efter det. Tänker inte skriva så mycket mer om det, men det jag blev definitivt påverkad. Kunde inte riktigt fokusera efter det.
 
Idag bestämde jag mig för att ta en lugn dag. Enda planen var att stå standby för en eventuell lunch med ledaren. Annars gjorde jag bara lite små grejer, men inget som krävde någon större kraftansträngning. Tog en promenad till och från affären med "Adam och kompani" i öronen. Lagade mat. Åt mat framför lite play och fortsatte bara chilla i soffan.
 
Dags att hoppa i säng så jag kommer upp i hyfsad tid. Dags att vända tillbaks dygnet och imorgon har jag tänkt dundra på och få en hel del gjort.
 
Just det. Måste skriva en liten notering om Smulan också. För minnets skull. För någon dag sen blev hon vimmelkantig igen. Precis som hon blev i somras. Stirrig blick och vinglar fram. Tappat balansen liksom. Hon ville gärna vara nära en hel del, men vid något tillfälle kröp hon under badkaret, och då blev jag orolig. Men det gick över. Idag blev hon dock lite vinglig igen, men inte lika mycket. Jag misstänker att det är ett ålderstecken på vår lilla pensionär, men vi ska kanske ta iväg henne till vetrinären ändå.
 

Nyårsafton

Kategori: Dagbok

Detta nyår tackade jag och Simon nej till att ha festen hos oss. Han jobbade idag, och det kändes bättre att ha det hos någon annan för allas skull. Tur var väl det, då Simon inte var helt kry heller och åkte hem strax efter tolvslaget. Nyår firades hos Keckle istället.
 
Jag och Simon hade hittat paljetthattar på nyöppnade Dollarstore. Givet att vi skulle ha dessa på nyår. Egentligen hade vi tänkt paljettfluga med svart paljetthatt till Simon, men samtliga flugor och svarta hattar var slut, så det fick bli en rosa hatt istället. Lika läckert ändå =)
 
Redo för nyårsfest
 
Jani, Timo, Andreas
 
Sabina, Jessica, Nettz
 
Conny och Hanna
 
Batman & Robin - V for vicotry!
 
Simon och Lärkas
 
Daniel och Jessica
 
Bröderna Ojala
 
Ölen
 
Diskussion i köket
 
PT i köket
 
Bästa bilden jag lyckades få på Keckle och raketerna.
 
Resten av raket-bilderna ser ut så här:
 
Gänget
 
Pusskalas på tolvslaget
 
 
 
GOTT NYTT ÅR!

Julhelgen

Kategori: Dagbok

Klä granen
Enligt tradition så klär vi granen, äter mat och dricker glögg hos mamma och pappa. Och när brorsbarnen är med och styr, så ska helst allt pynt hänga på samma gren =P
 
 
 
Julafton
Frukost som vanligt hos familjen följt av besök av tomten med klapputdelning. Hela gänget samlat inklusive voffsingar. Tyra var så exalterad så det var lite svårt att få en bild på henne. Hela kroppen viftade =P Julmat och Kalle Anka såklart. Avslutade kvällen hos C-G & co dör Timrå-tomten var på besök. Jag och Simon fick bland annat spelet "Med andra ord" i julklapp som vi sen spelade till bortåt 23 på kvällen.
 
 
Juldagen
På juldagen var vi en liten samling hos mamma och pappa. Och lugnet hade infunnit sig. I vanliga fall kalkon, men efter ett önskat byte, så blev det revbensspjällen denna dag istället. Så jävla gött!!! Efter maten körde vi "Med andra ord". Jag och farmor provade även ett Sudoku-spel.
 
 
Annandagen
Då käkade vi kalkon istället. Jag och syrran tog en liten promenad innan maten. Frisk luft och systra oss var på sin plats <3 Byggde lite legotorn med brorsbarnen och senare på kvällen blev det mer "Med andra ord". 
 
 
Mellandagarna
27 - bjöd vi oss själva till mamma och pappa för att käka lite rester och lite mer spelande.
28 - blev det mat hos Simons mamma och Krister
30 - då var vi bjudna på mat hos C-G och Elaine. Simon, jag, mamma och pappa + David, Sanna och Sannas föräldrar.
 
Utöver maten så har det varit chill framför play och löst klart Sudoku boken som jag fick i present/julklapp för något år sen. Väl tajmat, då jag fick en ny i julklapp. Pusslat lite med grupperna på jobbet också, tills jag insåg att jag var inne på fel period och behöver göra om allt igen... Well well.. Då vet jag vad jag ska syssla med imorgon.