Börjes barnbarn

föralltid

Valborg

Kategori: Dagbok

Det blev sent igår. Kom igång sent med läsning, så vid 2-tiden kom jag i säng. Halvbra. Jag hade ju nämligen tänkt ta mig upp och vara med på morgonklubben på CC. Under tre fredagar kommer det vara Body Balance på morgonen, 7.15-8.15. Perfekt tid. Precis innan telebilden. Men jag kom upp imorse =D Jag bad Smulan väcka mig. Så hon väckte mig redan vid 10 över 5... haaha.. haaa... tjohoo! =P

Men vad underbart det var med Body Balance! Jag kan ju inte vara med på de två pass som finns eftersom jag har badhus precis de dagarna och tiderna. Jättebra program/koreografi. I loved it! Så jag är absolut motiverad till att gå de andra två gångerna också. Även om det innebär att gå upp tidigare =P

Telebilden handlade om autism och aspergers. Väldigt intressant föreläsning och det kändes bra när hon faktiskt tog upp det som jag satt och plöjde igenom på natten. Grupparbete blev det inget med idag. Av olika anledningar kan man väl säga. I huvudsak för att det är Valborg, och jag hade inget emot att komma hem tidigt eftersom jag skulle fixa inför min överraskning till min älskling <3 Mer om det senare... =P

Blåsippor!

Kategori: Dagbok

Jag har sett blåsippor! Så det så! =D Haha. Jag har inte alls kommit igång med läsningen om autism. Jag ville ut och behövde få röra lite på mig. Så det blev en liten promenad a´la 2 timmar. Hm haha. Meningen var väl kanske inte att den skulle bli så lång, men så fort jag kommer ner vid sjön och längs älven vid skogen så vill jag inte därifrån. Gick ganska långsamt också. Det var mer en njutningspromenad än en hurtbulle promenad. Dessutom gjorde lite research inför morgondagen.

  

Jag ska till frissan!

Kategori: Dagbok

Woohooo!!! =D Jag fick tag på henne idag, så jag har tid bokad på måndag =D Hon lät supertrevlig. Jag tror jag kommer gilla henne. Och hon blev ärligt glad över att få fria händer. Me like! Dessutom kan man betala med kort. En klar fördel.

 
Så här såg jag ut efter att ha suttit hårmodell hos polarens syster...

Läsa om autism

Kategori: Dagbok

Jag skrev bara ner mina förvirrade tankar om boken igår, och det blev ganska bra ändå. Inte mitt mest kreativa bidrag i litteraturseminariena, men mina frågor liknande de andras. Jag tycker det är ganska intressant och lite irriterande att en person i gruppen kommenterar andras frågor, men lägger inte ut sina egna. Antingen så är man helt med i diskussionerna eller inte alls, anser jag. Men det är nog inte helt omöjligt att jag är själv om den åsikten. Men men...

Då är det bara att ge sig på någon av mina böcker om autism. Jag var redan igång och bläddrade lite, men jag vet inte vilken jag ska välja =/ Förutom läsning idag så ska jag försöka få tag på frisören, gärna gå en promenad och kanske ta mig in till stan. Eller så tar jag stan imorgon, när jag ändå ska till telebilden.

No frisör

Kategori: Dagbok

Fick inte tag på frissan idag heller. Dock ringde jag bara en gång, men ett framsteg var ju det nya telesvaret som sa att hon var upptagen med en kund. Bättre lycka imorgon. Måste komma iväg till frissan. Mitt katastrof hår behöver sig en omgång.

Pumpen gick helt underbart bra idag! Dels var vi sjukt många där inne =) Och dels blev jag sådär skönt trött efteråt. Mmmm heavenly. Kom hem. Åt mat. Tittade på Anna Anka. Läste det sista i boken. Och nu sitter jag här och ska försöka komma några vettiga frågor på det jag läst. Går inte alltför bra. De få frågor som poppar upp är riktigt den kvalitén som kanske behövs. Men boken kändes mer som ett uppvaknande än en som väckte frågor hos mig. Skjut mig. Hjälp mig.

Uppgift via msn

Kategori: Dagbok

Förra veckans uppgift är klar. Har suttit med den i två timmar på msn med mina kurskamrater. Nu kirras det käk och jag ska fortsätta se filmen från igår som jag aldrig såg klart. Sen ska det läsas vidare. Prova ringa frissan idag igen vore bra också. Till kvällen blir det pump.

Fler böcker

Kategori: Dagbok

6 böcker släpade jag med mig till badhuset och sen hem. Jag skulle egentligen låna en, men sen hittade jag några fler som verkade bra, så jag tog med allihop. Men det fick jag inte. Haha. Jo. Det fick jag, men larmet gick när jag skulle gå ut eftersom jag förmodligen drog boken tillbaka igen när den lästes av. Då larmas det på igen, sa bibliotekarien.

Knallade ner till badet och fixade lite med närvaro osv. Tränade två st i vattnet. Fyra häckade på gymmet. När de i vattnet gick upp bad jag en vuxensimmar låsa/larma och bad simmarna ta eget ansvar att gå ut innan han larmade, så jag kunde dra hem. Skönt att komma hem lite tidigare för ovanlighetens skull.

Check?

Kategori: Dagbok

Tvätten? Japp. Tvätten är klar sen länge. Blev bara två maskiner och lite sambotjaffs om tvättning.

Promenad? Japp. Direkt efter sambotjaffs så jag fick gå av mig frustration och samla ny kraft.

Läsa? Japp. Jag har läst, och har bara 90 sidor kvar i den första boken. Very good.

Rektorn? Japp. Men han skulle vara i möte hela dagen, så jag ringde och fick prata med Sva-fröken och jag fick mycket bra svar av henne. Därmed är min del av gruppuppgiften klar. Very good.

Frisören? Japp. Men jag kommer till telesvar som säger att frisören är ledig måndag och åter tisdag kl 10 (hmm?) Och det har telesvaret sagt samtliga tre gånger som jag har ringt idag (tisdag! efter kl 10)

Hungrig? Japp. Så nu måste jag ta en paus i läsandet och fixa lite käk. Sen återstår biblan, badhus och presenter. De två första är självklara. Presenter fixar jag en annan dag.

Tvättar

Kategori: Dagbok

Maskinerna är igång och det är faktiskt jag också. Fyra bokstäver är anledningen tror jag, and I love it. Hursom, lite frukost ska jag få i mig nu. Min plan för dagen ser ut enligt följande:

* Fortsätta läsa
* Ringa rektorn
* Ringa frissan
* Gå på en promenad
* Badhus på kvällen

Just måste fasen till biblan också! Låna den valfria boken som vi ska läsa den här veckan också. Om autism den här gången. Kanske kirra lite presenter också(?) Fick ju hem lite reklam och kom på lite bra idéer.

* BIBLAN
* Fixa presenter(?)

Bambi på boll

Kategori: Dagbok

Wiie!! =)
Idag var det med boll på coren =D Me like. Grymt bra övningar är det med boll. Jag tycker det är lite roligare än att bara ligga på golvet. Dessutom lyckades jag sitta på knä på bollen. Kom upp helt själv. De gjorde jag inte sist vi hade core med boll *stolt* Det gick dock lite väl fort med alla övningar. Jag tror instruktören var lite ivrig och ville få med så mycket som möjligt. Och jag förstår henne. För kul är det!

Sen körde jag pump efter det. Och fy fan vad svettig jag blev. Överallt. Nog för att jag brukar bli svettigt, men nu var det överallt och det rann. Måste ha varit typ kondens där inne eller nått.

Nu måste jag få i mig maaaaat. Energi. Jag är helt slut i kroppen. Ska leta upp nått bra program på play att titta på. Imorgon är det upp tidigt som gäller för att tvätta. Måste komma ihåg att ringa herr rektor om min uppgift också. Har ju inte fått svar på mailen =/ Ringa frissan vore bra också.

Pucko

Kategori: Dagbok

Ett tecken på hur blåst i huvudet man blir av att studera(?) Har tagit helt åt helvete fel på klockan, så jag missar afron som börjar typ... nu. Men jag ska ta bussen som går om 20 min och vara med på coren och så blir det lite pump idag istället. Och det gör absolut ingenting. Planen blir att softa imorgon, pump på onsdag, lugnt på torsdag och så funderar jag på om jag ska vara med på body balance före telebilden på fredag. Tidigt tidigt. 7.15 börjar det. Men har ju inte kunnat och kan inte gå på body balance annars. Blir nog en nice start på dagen.

Pluggvecka

Kategori: Dagbok

Måndag och ny pluggvecka. Två böcker som ska plöjas. En uppgift kvar från förra veckan som vi ska sammanställa på onsdag. Jag har inte fått något svar av rektorn =/ Torsdag är det litteraturseminarium och fredag är det telebild i vanlig ordning. Kanske skriva lite på nästa gruppuppgift på fredag också.

Rapporten och projektveckan börjar närma sig med stormsteg. På projektet har vi inte gjort ett skvatt mer än öppnat en egen sida där vi kan diskutera. Rapporten har jag inte kommit på något ämne och lär väl inte göra det heller förrän i sista stund =/ Ge mig styrka!

Badhus och dans

Kategori: Dagbok

Helgerna går fort. Riktigt fort. Söndag innebär badhus, son vanligt. Jag har nog spenderat varje söndag i badhuset sen jag var typ 10 år tror jag. Det måste nog vara så. Med undantag för sommarlovet och kanske någon enstaka röd dag.

Först ska jag dit för ett kort möte om nya organisationen. Japp. Det ska organiseras om till hösten. Sen måste jag fixa lite med anmälning till en tävling och idrottsrabatten som ska säljas. Så mina små får det. För jag själv ska inte ha träningen idag. Jag ska till CC och dansa. Måste passa på de få gånger jag kan vara med och dansa på söndagarna. Annars brukar jag ju allt som oftast ha min grupp då.

När jag dansat klart ska jag dock gå ner till badhuset igen =P För då ska jag ha mina äldre simmare. Kanske simma lite själva också. Får se. Jag har inte bestämt mig än, och jag vet inte om jag får tid. Egentligen har jag ju möjlighet att simma mellan grupperna. Så jag får se om det blir lite tid när simmarna har gått upp.

Så ser min söndag ut.

Körslaget

Kategori: Dagbok

Samtliga körer var suveräna på sina egna låtval. Picassos är nog snäppet vassare än Rongedal, men deras blev man väldigt glad över. Och Moraeus kör genomförde sin låt väldigt fint.

Alla var grymma på operan också. Picassos låt var jag väl mindre förtjust i, men det är nog för att jag tycker låten är så bra med Andrea Bocelli och Sarah Brightman. Men det var grymt bra ändå. Det var lite spexigt i Rongedals opera - me like. Moraeus kör gjorde sin låt riktigt bra. Maffigt.

Baserat på kvällens framträdanden skulle jag aldrig kunna välja. Men räknar man med tidigare så blev det rätt körer som kom till finalen. Picasso och Moraeus har varit vassa hela tiden. Rongedal blev bättre och bättre för varje gång, och slutade as-grymt!

Djur

Kategori: Dagbok

Jag kan bara inte vara stilla. Så det blev en liten lugn promenad ner mot sjön förut. Väldigt skönt kan jag säga. Gick ut på udden och stannade till och njöt av solen. Men jag var inte ensam om det vill jag lova. När jag skulle gå vidare på den smala stigen är jag inte långt ifrån att trampa på den här (klicka):En liten orm! Och det var inte den första jag såg på promenaden. Jag såg en liten en som ringlade iväg. Förmodligen en kopparorm. Såg dessutom en ekorre som hoppade från, inte tallekvist, men från en björk däremot. Hörde hela två st "hackepetten kacka tolpen" (som jag sa när jag var liten) Hackspettar alltså. En bäver hade dessutom varit framme:Sjukt många fiskmåsar var det nere vid skön också och de skrek något så grymt. De förstörde den annars sköna promenaden. På hemvägen såg jag även en liten hög med snö som absolut inte ville försvinna:När jag kom hem gick jag direkt till affären och handlade lite mat, samt lite gott att tugga på framför tvn.

Gosiga kidz

Kategori: Dagbok

Det gick jättebra med kidzen. Bara två st borta och alla var hel-gosiga idag. De berättar både det ena och det andra som ploppar upp i deras små huvuden.

Tog bussen hem. Hoppade in i duschen och blev ren med den nya från Nivea. Nice nice. Tittade lite på tv en stund. Borde fixa lite käk. Vet inte vad jag är sugen på. Får gå till affären och se om jag kommer på nått.

Ikväll blir det troligtvis soffläge.

Tack för kommentarer

Kategori: Dagbok

Suveränt roligt att kika in på bloggen och se att antal unika besökare pekar nästintill rakt uppåt. Och kommentarer har det blivit en hel del också =) Tackar tackar. Min tanke med bloggen var väl knappast att få många läsare, men ibland blir man lite "statistik-hora". Roligast är iaf någon kommentar då och då. Då sitter jag och ler mot skärmen =P

Idag är det Funky. Blir själv med barnen idag eftersom min assistent skulle bort. Hon ska till sthlm och se "the last bounce". Inte alls avis *harkel* Jag har jagat en inhoppare, men ingen som kunde. Men det kommer nog gå bra ändå =)

Shoppat

Kategori: Dagbok

När föreläsningen äntligen tog slut, knallade jag upp på stan en sväng. Hade ju rabatt på Kappahl. Vore värt ett försök. Men hittade inget intressant direkt. In till HM. Och när jag kom ut hade jag en påse full. Det blev tre tröjor, lite hårsnoddar och lite nytt från Nivea. Det blev deo, duschgel och läppceratet. Hittade även ett par läckra skor på Bergqvist. Men skor är inget som jag spontan-handlar. Måste prova de fler gånger innan jag bestämmer mig.

När jag kom hem slängde jag i mig lite käk och gjorde mig redo för en promenad i haglet med Nettz. Haglet gjorde för fasen ont att få på sig. Tur att jag hade mitt lite-lagom-kinky paraply med mig.

Sen blev det chill och mys i sängen med Smulan. Grabbarna hade occuperat vardagsrummet. Nu är vi själva hemma, jag och Smulan, så vi ska väl börja ladda upp för en förhoppningsvis vanlig, hederlig, skön fredagskväll.

Rast

Kategori: Dagbok

Rast från telebilden. Oerhört segt. Toppenbra att man har en blondin till kurskamrat som kan roa under tiden =P Ingen gruppuppgift idag. Den kirrar vi nästa vecka istället eftersom vi kan göra den på varsitt håll. När föreläsningen är slut tar jag en snabbis på stan. Hem och sen promenad med Nettz. Ser ut att bli en lugn kväll framför tvn sen.

Mer vikter!

Kategori: Dagbok

Oh ja. Klart jag la på mer vikt på skivstången. Det blev aningens skillnad kan man ju säga. Lite väl tungt för biceps, men nu vet jag det till nästa gång. På hemvägen tabbade jag mig.. igen.. SPUNK. Nytt favvo ord. Måste hitta ett bra pepp ord också för att inte hamna i den där fällan. Men jag kommer inte på nått!! Anyway. Nu ska jag häva i mig lite tacogratäng och se på Anna Anka a´la play, innan jag slänger mig i säng.

Mer vikter?

Kategori: Dagbok

Fortfarande stendött i diskussionerna. Häftet är utläst. Jag har skickat lite viktiga mail också. Handlat, lagat och ätit mat. Tittat lite på film.

Om 20 min går bussen till CC. Det blir pump! =D Jag funderar lite på om jag ska lägga på lite fler vikter idag. Ska jag eller ska jag inte? Får bestämma mig på bussen sen.

God morgon

Kategori: Dagbok

Kom i säng boråt halv 3 tror jag det blev. Publicerade min frågor vid 2.00 iaf och skrev några kommentarer innan jag hoppade i säng. Men jag läste ut hela boken iaf. Skit stolt över det faktiskt. Torsdag idag då. Litteraturseminarium som gäller, men det är ganska stendött. Absolut inte lika givande diskussioner. Långt ifrån. Jag ska läsa lite mer idag också. Ett häfte.

Och till kvällen har jag ett litet dilemma. Svärmors födelsedag med massa äckligt fika som är långt ifrån LCHF och absolut inte vänligt för min kropp.... eller body pump som sprider glädje i min kropp? Får man säga att man hellre går på body pump??

Jag har en idé

Kategori: Dagbok

Sista kapitlet kvar.

25 sidor är det på.

Förmodligen det som det står mest vettiga saker i.

Brukar oftast vara så.

Någon gång ska jag börja läsa en bok bakifrån!

Counting down

Kategori: Dagbok

Det går framåt.

70 sidor kvar...

Styrelse fix

Kategori: Dagbok

Skön promenad innan plugget drog igång. Läste på ganska bra tills jag skulle med bussen till badet. Nu har jag precis kommit hem igen efter massa betalningar, debiteringar och allt var det nu heter. Inte lika trött i huvudet som jag var sist iaf. Men all heder åt Annika som fixat med det här helt själv i 2 år nu. Magen kurrar, så jag måste kirra käk innan jag sätter mig med plugget.

Hade ju glömt

Kategori: Dagbok

Planen sprack ju direkt. Jag hade ju totalt glömt bort att jag ska till kanslit och göra lite styrelsejobb idag. Satan i gatan. Och jag tvivlar att vi kommer blir klara snabbt med det där. Jaja. Det får bli uppesittar kväll/natt om jag ska lyckas ta mig igenom boken. Ska börja nu iaf så får jag se vart jag hamnar.

Lirat badminton

Kategori: Dagbok

Lite pluggande blev det allt, men inte tillräckligt. Får ta igen det med råge imorgon. Torsdag är det dags för litteraturseminarium igen efter ett litet uppehåll. När lillebror kommit så lirade vi lite badminton och sen spelade vi Shrek. Och när han blev hämtat slängde jag i mig lite käk och åkte till CC och körde lite pump <3 och gick därefter direkt ner till badet och tränade simmarna. Dags för sängen. Måste verkligen plugga rejält imorgon. Blä.

Plugga kanske?

Kategori: Dagbok

Mm, man kanske ska sätta igång och plugga lite. Och inte fastna i massa gamla program på play-kanaler. Inte bra, inte bra. Måste hinna plugga lite innan jag ska möta upp lillebror.

Afro + core

Kategori: Dagbok

Helgen gick väldigt fort. Och det var en riktigt bra sådan. Måndag idag, och det blev slappt med surfande och tv-tittande. Inget plugg. Senare tog jag mig iväg till CC och det blev en kort genomgång av dansen följt av afro och core. Skönt. Bussen hem och landade i soffan framför Top Model och nu skriver jag några rader i reklamen på filmen Matte söker husse. Imorgon måste jag plugga. Mer på planeringen är att passa Wille en stund. Ska möta upp honom när han slutat skolan. Sen är det badhus på kvällen. Förhoppningsvis lite pump sen. Alldeles för länge sen nu.

Simmat <3

Kategori: Dagbok

I´m as happy as tornado in a trailerpark!

Körslaget

Kategori: Dagbok

Picasso
(Heart - Alone) - Sjukt fint! Böla varning på den, kan man ju lugnt säga.
(Evert Taube - Fritiof och Carmencita) - Haha, snyggt framfört.

Strömstedt
(Vänner´s ledmotiv - I´ll be there for you) - Betydligt mer drag i den här kören den här gången tycker jag. Ett riktigt lyft.
(Evert Taube - Änglamark) - Bra, men lite tråkigt genomfört jämfört med Picasso.

Moraeus
(Björn Skifs - Michelangelo) - Inte det bästa dom har gjort.
(Mats Paulson - Visa vid vindens ängar) - Väldigt fint genomfört och lite överraskande när det spratt till på slutet. Mycket glädje!

Rongedal
(Jackson 5 - I want you back) - Jag är inte stormförtjust i låten. Bra genomfört, men inte fantastiskt.
(Cornelis Wreeswijk - Jag hade en gång en båt) - Det var fint.

Hm jaa. Rongedal eller Strömstedt ska ut. Även om Strömstedt gjorde ett lyft, så tycker jag Rongedal har varit bättre överlag och hoppas på att de går vidare.

Yes =) Så blev det också.

Misconduct

Kategori: Dagbok

Det blev en riktigt bra kväll trots allt. Efter Funky blev jag lite seg och jag hade inte bestämt mig för om jag skulle dricka eller inte. Sen började jag göra mig i ordning. Kläder och smink gick bra. Men håret. Jävla hår! Jag borde gått till frissan för flera månader sen. Total katastrof och det blev en ful-dag. Höll på att inte komma iväg alls. Men tillslut så..

Och väl hemma hos Nettz med gänget gick det bara uppåt. Lite mintu-black på det and it got even better. Iväg till statt kom vi och det blev en drink. Lite dans. Fick en "hemlig agent" på kroken som bjussade på en cider. Fet fail på statt´s två toaletter. Blir ju jordens kö! Senare började Misconduct spela. Det var superkul att få höra dom spela igen. Sen kände jag mig färdig för kvällen och jag, nettz och alexandra drog till Max och käka lite mat. Fick privat taxi beställd till Max som tog oss hem. Tack Conny! (jag vet vad han heter =P)

Iväg till Funky

Kategori: Dagbok

Oj oj vad klockan går fort. Jag som tyckte Smulan kom och väckte mig lite väl tidigt idag, men poff, så är det bara en halvtimme innan bussen går. Dags för Funky Kidz igen efter långt uppehåll. Ska bli kul att träffa barnen igen och dansa med dom =) Det är bara tre gånger kvar nu och sen är det show, och slutet för den här terminen. Det går så fort!

Kroppen skriker

Kategori: Dagbok

Jag käkade lite mat till Bones. Kollade på Så ska det låta. Sen gick det inte mer. Min kropp SKREK efter träning. Min kropp ville ut och röra på sig. Kul, skön och läskig känsla på samma gång. Fantastiska pappa <3 följde med mig på en rask promenad på 40-45 minuter ungefär. Härligt härligt. Nu ska jag sätta mig i soffan igen och se på Bröllopsduellen som jag gick låna av goaste Nettz. Tack gumman.

Jag hade lite fel

Kategori: Dagbok

Nej, jag är faktiskt inte mör i benen idag! Helt otroligt. Men det känns inte alls. Ganska skönt. Fast det är ju skönt när man är lite mör också. För så känner man ju att man verkligen har gjort nånting. Anyway.

Ja, vi tog oss igenom gruppuppgiften. På två personer. Vår tredje part är omotiverad och hade inte läst litteraturen. Hon får göra en egen. Så blev det.

Ingen promenad. Vi skjuter på den till imorgon eller på söndag.

Fredagkväll. Det blir Så ska det låta. Sen vet jag inte. Lugnt iaf tror jag.

Mör i benen?

Kategori: Dagbok

Hm jaa. Jag är ju inne i en träningsperiod som sagt. Inte pluggperiod. Men jag tog mig igenom hälften ganska snabbt när jag väl kom igång. Sen drog jag iväg på kvartsamtalet, som passerad smärtfritt, snarare trevligt. Min plan var att köra lite på gymmet och sen åka hem och fortsätta plugga. Men det slutade med lite på gym, vidare på ett Core pass och slutligen cykel/spinning. Missade dessutom bussen, så jag var inte hemma förrän vid 20. Då pantade jag burkar och handlade mat. Lagade maten. Åt maten framför tvn. När jag väl hamnade vid datorn blev det en intressant msn diskussion om simföreningen... spännande spännande...

Duschen har jag inte ens kommit in i heller. Så det blir till att duscha och raka vägen i säng. Läsa klart blir det inget med. Frågorna jag ställer mig är om vi kommer fixa gruppuppgifterna ändå och om jag kommer vara mör i benen imorgon? Jag gissar på ett JA på båda. Hur det blir återstår att se imorgon. Godnatt.

Att lyckas och misslyckas

Kategori: Dagbok

When something goes wrong
I’m the first to admit it

But the last one to know
when something goes right

(Paul Simon)

Läsa läsa läsa..

Kategori: Dagbok

Halvbra start på dagen. Jag har inte kommit igång med läsandet än, men jag ska börja nu. Sen blir det till att läsa hela dagen förutom möte/kvartsamtal och lite träning. Träning vill jag inte skippa nu när jag fått sånt flyt det. Då så. Huvudstupa in i läsningen.

Styrelsemöte

Kategori: Dagbok

Styrelsemöten tar lite tid. Och som vi konstaterade i bilen, så beror det också sammansättningen av människor. Kanske mer specifikt vilka som deltar på mötet. Nog om det.

Missade Anna Anka iaf =/ Ska se om det finns på ute på play redan nu. Då blir det till att titta på det. Annars går jag nog och lägger mig direkt. Lika bra. Så jag kommer upp imorgon och kan plugga. Sista chansen innan telebilden. Klämde ju in ett möte/kvartsamtal på CC imorgon också. Och träna ska jag ju bara göra!

Vårtecken

Kategori: Dagbok

Jag har inte kommit igång än.. Men däremot har jag gått på promenad i den sköna solen med Nettz. Vi såg en hel hög med tussilago! Vårtecken så det skriker om det. Jag har dessutom slängt lite skräp i kontainern som kommit på plats på gården. Det är ett vårtecken om något. När den kommit upp, då... då banne mig är det dags att börja vårstädningen på riktigt. Så jag är nöjd och glad ändå. Även om kanske inte har läst det jag borde. Och det blir inget nu heller. För om en timme börjar stryelsemötet, så jag ska slänga i mig lite käk tills dess.

Proffs på dagdrömmeri

Kategori: Dagbok

Artikeln om kommunikation är utläst. Tänker inte tala om sidantalet eftersom det är inte är sådär fruktansvärt många. Min poäng är iaf att jag faktiskt har pluggat lite. Ska börja på nästa pdf, om motivation. Enligt kurskamrat verkade det mest vara repetition av våra tidigare inhämtade kunskaper om motivation. Så troligtvis och förhoppningsvis är den lättläst. Hade börjat för länge sen om jag inte hade varit proffs på dagdrömmeri.

Beroende

Kategori: Dagbok

Pumpen var som vanligt helt underbar. Jag har seriöst blivit förälskad och beroende. Så pass att jag blev deprimerad över att kanske inte kunna köra pump på torsdag. Men jag kanske ska cykla/spinna då istället. Första gången blir det då på CC. Sist var på Träningslagret. Och det var ett tag sen. Så det ska bli kul att prova iaf, så kanske det också blir ett träningsalternativ här framöver. Badhuset gick bra idag också. Det blev ett gäng idag med. Kul kul. Coachade även en av vuxensimmarna på bröstsim och fjärils teknik.

På morgondagens planering blir det PLUGG. Måste! Promenad med Nettz. Vi ska allt komma ut på minst en, helst två promenader (= terapi tid) i veckan, tycker jag =D Styrelsemöte på kvällen sen också. Natti natt.

MC premiär

Kategori: Dagbok

Första åket med mc´n för i år. Det blev en tur till K-hamn, ut till Picasso, genom Bjöneborg och Degerfors. Sen hem igen. En alldeles lagom tur att starta med. Började precis få lite känningar i rumpan och ryggen när vi närmade oss hem. Fint väder. Blåste kanske lite kallt, men inte farligt. Får se om det blir någon lång tur i år. Blev ingen längre tur förra året.

Jag har faktiskt börjat plugga idag också och tagit mig igenom några sidor på en artikel som vi skulle läsa. Tänkte läsa lite till innan jag drar till pumpen och badhuset. Promenaden skjuter vi upp till imorgon.

Mc turen 2007 - då åkte vi ner längs Vänern till Mariestad, genom Töreboda till Karlsborg, badade i Vättern, åkte längs Vättern upp till Askerstund, gjorde stopp där hos älsklingens mamma som var på crusingen, genom Laxå, Degerfors och sen hem.

Mc turen 2008 - Storfors, Filipstad, Kil och längs med Fryken upp till Sunne. Till Arvika. Sov på Brunskogscamping. Årjäng. Till kusten och Strömstad. Målet var Fjällbacka, som var fullt, så det blev Rörvikscamping. Bada givet. Lämnade kusten och åkte mot Munkedal, Uddevalla, Trollhättan, Lidköping, Skara, Skövde, Hjo och Forsvik (vid Göta Kanal) och hemåt.

Afro

Kategori: Dagbok

Woohoo! Dans och afro idag. Stört skönt. Dock inte lika skönt nu efteråt när jag är stel i rumpa och svank. Stretchade inte ordentligt. Gör lite ont när jag har rest mig ur soffan, de få gånger jag gjort det. Hamnade i soffan när jag kom hem med mat framför Top Model, Spårlöst och Roast på berns. Nu blir det sängen.

Imorgon blir det plugg, promenad, pump och badhus.

Datum

Kategori: Dagbok

Aningens segt att gå upp imorse, men när jag väl kom upp så blev jag ganska pigg. Tvätten är klar sen ett tag tillbaka. Sen har jag spenderat tid på totalt meningslöst surfande. Gör allt utom plugga.. som vanligt. Plockade fram blocket och började sätta in förra delkursens lösa papper i pärmen. Hittade då några gamla almanackor som jag började bläddra och fastnade i. Tänkte tillbaka på de olika sakerna som jag hade gjort som stod uppskrivet i almanackorna. London.. Diggiloo.. Hair.. flytten till lägenheten... studenten...

Jag flyttade hit, till min första egna lägenhet 29 augusti 2005... Sjukt länge sen.

Såg dessutom något som jag hade glömt bort... jag tog studenten den 9 juni... på Börje-dagen <3

Dans = glädje

Kategori: Dagbok

Glädjen bara pumpades runt i kroppen när jag fick dansa och efter dansen. Helt underbart att få släppa loss till skön musik <3 Glädjen höll i sig när jag kom till badet och hade hela 10 simmare på plats. Flest antal nånsin under hela terminen!

Kom hem, åt lite till en film. Bokat tvättid till imorgon. Tidigt. Så dags för sängen. Imorgon blir det också mer dans + afro! =)

Körslaget

Kategori: Dagbok

Dags för Körslaget på tv4-play.

Moraeus - Egna låten var sjukt fin. Solisten var riktigt duktig. Gospel var helt okej

Mojje - kör var helt okej på den egna låten. Ena solisten var bra. Det blev en fin version av låten tycker jag. Gospel var helt okej

Picasso - Oh shit vilket tryck det var i Picassos kör! Sjukt bra låtval gjorde ju sitt också. Hittills bästa gospel av Picassos kör. Haha. Håller med Gabriel om Bolton solisten.

Rongedal - Det var glädje i Rongedals kör, men det blev lite platt när de kom efter Picassos kör som det var så hårt tryck i och mycket dans. Mm precis.. det saknade attityd som Gabriel sa nu. Också bra gospel av Rongedal. Lite hjälp av låten också. Mer välkänd kanske. Iaf hos mig.

Strömstedt - Stömstedts killar sjöng fint. Den var bra. Helt okej gospel. Lite tur med låtval här också kanske.

Jag tyckte det var helt rätt att det stod mellan Strömstedt och Mojje på slutet och att det var Mojjes kör som åkte. Nästa vecka bordet det bli Strömstedt enligt min mening. De har varit ganska platta och tråkiga hela tiden. Såvida de inte gör ett enormt lyft till nästa gång.

Grattis lillebror

Kategori: Dagbok


Lillebror och jag.. midsommar 2008

Det blev inget mycket till städ igår. Kollade inte upp tvättid heller. Lillebror fyllde ju 9 år, så jag blev ombedd att handlade lite grejer till kalaset innan jag gick upp till huset. Sen blev jag kvar där ganska länge. När jag sen kom hem gjorde jag mig i ordning, åt lite och gick över till Nettz där det vankades lite fest. För min del blev det lugnt. Dels för att jag var trött och dels för att det var så jag ville ha det. Bara umgås lite med härliga människor. Bäst var nog Andreas dansshow. Jag skrattade så jag fick ont i käkarna =P

Nu är det chill, chill och chill. Tredje och sista gången för nu som jag inte är ansvarig för min yngsta grupp. Så jag tänkte stanna hemma. Senare sen blir det dock iväg till dansen som jag för en gångs skull kan gå på =D Ska bli kul! Efter dansen ska jag till badhuset och ha mina äldre simmare. Ny tid på söndagar som gäller från och med idag. Får se hur det funkar.

Nu är det helg

Kategori: Dagbok

Grupparbetet gick bra igår. Med tanke på att man var lite seg efter ledigheten så gick det ganska bra ändå. Uppgiften kändes både stor och liten. Många frågor att svara på. Och vi visste inte riktigt om vi skulle svara på precis alla. Då hade vi suttit kvar än kan jag lova.

Sen blev det en skön promenad med min vän. Några härliga terapiminuter i solens sken. Underbart.

Avslutade gårdagen med Så ska det låta och film i soffan med älsklingen.

Lördag. När jag öppnade mina ögon imorse vad jag sugen på att träna. Galet. Vem fan blir sugen på att träna direkt på morgonen? Jag. Uppenbarligen. Det var ju ett pump pass 9.30. Men så sugen var jag inte =P Inget Funky idag eftersom det är påsklov, så får se vad det blir av dagen. Funderar på att städa lite. Kanske tvätta om det är ledigt. Ikväll är det fest iaf =D

På LC

Kategori: Dagbok

Jag blev faktiskt "klar" med läsningen igår. Så pass klar iaf att jag känner att jag kommer bidra tillräckligt till gruppuppgiften för att känna mig nöjd med mitt bidrag. Inga jäkla bananskal här inte.

Just nu har vi rast i föreläsningen. Föreläsningen handlar givetvis om dyslexi och läs- och skrivsvårigheter. Intressant, men lite segt. Man är ju ovan efter påskledigheten.

Promenix sen snygging!

Stark

Kategori: Dagbok

Nu så har jag kommit hem från pumpen. Helt underbart skönt. Kände mig stark idag. Dessutom fick jag inte ont i ryggen den här gången. De senaste två gångerna fick jag ont i nedre ryggen på ben-övningarna. Kände inte ett piss i benen. Jag lutade mig tydligen för långt fram. Men idag kändes det! Niiiice. Jag börjar få koll på de där jävla utfallen också.

Imorgon är det telebild och grupparbete. Även promenad står på schemat. Men nu måste jag läsa (=leta upp svaren) i boken om dyslexi så jag är redo för imorgon. Ska slänga ihop lite käk också så jag har till imorgon + att jag är hungrig nu.

Rena tänder

Kategori: Dagbok

Sådär då. Nu är mina tänder polerade och fria från tandsten. Det hela gick på 290 pix. Och som stamkund fick jag givetvis rabatt. Så det skulle egentligen kostat lite mer. Trevlig tandläkare var det också.

Jag har lyckats läsa lite om dyslexi idag. Men knappast tillräckligt. Så nu måste jag lägga i en högre växel så jag blir klar(?) innan jag drar iväg och tränar lite.

Life is like...

Kategori: Dagbok

En grupp på facebook:
Life is like a penis. It´s short, but seems so long when gets hard.

Haha. Så är det.

Det blev givetvis inget pluggande igår. Eller ja. Jag läste väl kanske 10 sidor. Starkt jobbat liksom. Tittade på Anna Anka och Efterlyst och sen sova. Anka har definitivt blivit en ny favorit hos mig. Hon är frän och fräsig.

Idag måste jag plugga. Annars blir det ingen bra gruppuppgift imorgon. Men jag tänker inte överplugga. Lärarna verkar ju tycka att vi ska göra gruppuppgiften på en fredag eftermiddag. Så då kan den ju inte vara så stor.

Sen ska jag till tandläkaren. Igen. Den här gången ska jag nog få känna på den här "tandläkar-rena-känslan". Som de bubblar om i en reklam. Men alla känner igen den. Fräscht.

Och planen är att träna pump ikväll också. Just nu tränar jag hellre än plugga. Men är jag inte klar med plugget när jag ska iväg och åker ändå... då får jag bara dåligt samvete. Så nu måste jag sätta igång.

Plugga?

Kategori: Dagbok

Åh vad mycket jag har pluggat idag.......................................

inte. Tanken var att plugga riktigt duktigt under fm innan jag skulle iväg och träffa en styrelsemedlem och göra lite styrelsejobb. Men det blev inget pluggande innan jag åkte iväg. Vi skrev ut pappar och stoppade i kuvert. Några stycken sådär. Åkte hem och nu har jag absolut inte pluggat nånting under tiden jag har varit hem. Långt ifrån bra. Jag ska hämta boken nu iaf som legat orörd i sovrummet sen jag lånade hem den.

Biblan och promenad

Kategori: Dagbok

Åkte in till stan med Nettz igår. Hon skulle till Kicks och jag skulle förbi biblan. Så nu har jag min bok/mina böcker. Ska läsa om dyslexi. Hittade två stycken som verkade bra, så jag lånade båda två. Vi åkte hem och gick sen ut på en promenad på 40 minuter. Gött. Sen blev det slapp hemma innan jag åkte till badhuset. Tittade på lite Lyxfällan a´la "play" kanal innan jag drog mig till sängen.

Mot biblan

Kategori: Dagbok

Måste ta mig till biblioteket. Annars blir det inte mycket pluggande när man inte har något att läsa. Ska först kolla med min ena kurskamrat vad hon har valt för bok. Så vi inte väljer samma.

Pump och promenad

Kategori: Dagbok

Väldigt slappt under början av dagen. Måste försöka hitta lite motivation till studierna imorgon så jag inte kommer efter. Jag ska baske mig se till att få allt gjort i tid. Tittade på Hemma bäst (failure to launch) som vi lånade av älsklingens syster.

Det enda planerade för dagen var att vi skulle träna instruktörs-dansen. Så då är det givet att jag åker och kör pump innan. Lika bra ju. Tänkte ta bussen, men insåg strax innan jag skulle få ut att det är röd-dag idag! Då går det ingen buss vid den tiden. Knappt några bussar alls. Skit. Men jag ringde pappa, och som den bästiga pappa han är så kunde ha skjutsa mig dit.

Pump blev det iaf. Men ingen dans. Det var bara jag och en till där. Nittionio procent säker på att tre st är utomlands och en skulle jobba. Övriga två kunde inte av någon anledning. Jaja. Bussar gick det knappat någån hem heller. Skulle få vänta runt 40-45 minuter, så jag började gå hem. Skönt med promenad. Jag kom hem samtidigt som bussen.

Nu väntar jag på att älsklingen ska höra av sig eller komma. Vi hade tänkt käka kinamat idag, men de hade stängt såg jag, när jag gick förbi. Strax börjar topmodel som jag ska titta på medan jag väntar. Sen kanske det blir Oceans thirteen.

Påskdagen

Kategori: Dagbok

Söndag blev det påskmat igen fast hemma hos älsklingens mor med sambo. Och älsklingens syster var med. Där var vi under em innan vi åkte hem. Då lånade vi med lite film från älsklingens syster. Svängde förbi affären också och köpte en bit smörgåstårta som vi delade på till Bones. Sen tittade vi på Evan almighty och slutligen Oceans twelve. Såg Eleven i lördags.

Mycket film/tv och slarv med kosten har det blivit under påskhelgen. Men nu är det måndag och måndag är lika med nystart.

Körslaget

Kategori: DagbokOch nu tog Körslaget slut. Jag tyckte det var rätt kör som åkte ut den här gången också. Picasso och Rongedal var riktigt grymma ikväll tyckte jag. Det var superkul att höra Mojje´s låt Böja bananer eftersom vi kör den på Funky Kidz =P Vi som har lite påsk ledigt nu. Ska försöka fundera ut någon film jag skulle vilja se till mitt påskgodis nu.

Stan <3

Kategori: Dagbok

Det blir ett hjärta på stan idag eftersom jag var där med lovely. Helt underbart skönt att gå runt i butiker och kika med den bästa bredvid. Perfekt liksom. Hittade faktiskt massvis med grejer på HM som jag skulle vilja ha, men jag måste fundera lite över ekonomin innan jag går lös där inne. Shoppade däremot grejer på Kicks eftersom jag har presentkort där. Det blev nya mascara och ny eyeliner. På Lindex blev ögonfranböjare, ögonskuggspuffar och ögonskuggspensel. Åkte sen hem och använde de nya prylarna. Sminkade mig alltså, försökte piffa till mig innan jag och sambon gick hem till min farmor och åt påskmat med den sidan av släkten. Släkten är bäst heter det va, eller?

Film/tv hela da´n

Kategori: Dagbok

Jag har intagit soffan så gott som hela dagen. Tittade på Legally Blond 2 (såg 1:an igår), En prinsessas dagbok 1 och 2 som jag hade på dvd och vhs. Bombay dreams på tv tätt följt av Bones. Nu blir det Tro, hopp och kärlek (Keeping the faith) på tv3. Imorgon blir det stan med lovely och påskmat hos farmor.

Slappt

Kategori: Dagbok

Sjukt slappa dagar efter KAU. Men så får det vara. Måste ladda upp för delkurs två i specialpedagogik. Hämtade böckerna idag som jag hade beställt. Lyckades faktiskt ta mig iväg till CC och tränade Body Pump. Kan komma att bli lite vibrerande också. Ska ta reda på lite mer info och sen försöka locka med mamma.