Börjes barnbarn

föralltid

Belöning

Kategori: Dagbok

 
Jag belönade mig själv med en Babyliss icurl också. Är det inte så det funkar? Först belöning och sen jobb? Ge moroten direkt istället för att vifta med den framför ögonen? Jo. Så är det.
 
Så... imorgon ska jag jobba innan det vankas nyårsfest hemma hos oss.

Ojdå

Kategori:

Det blev visst en beställning från Ellos så här i nattetid. Eller morgonstund? Natten för mig iaf, för nu måste jag sova.

Julhelgen

Kategori: Dagbok

Efter julfrukosten öppnade vi klapparna under granen, hela familjen samlad. Så mysigt. Brorsbarnen var också med och öppnade sin klappar. De fick varsitt gigantiskt gossedjur av mig. Sen blev det lite chill innan vi drog vidare till farmor för lunch och Kalle Anka. Spelade "Med andra ord" med faster och kusinerna. Väldigt roligt spel. Framåt eftermiddag/kvällen åkte jag till Simons pappa och var med på julfirandet där. Öppna julklappar, äta lite och sen spelade vi "Karlskoga-spelet". Hem och rakt i säng. På juldagen blev det kalkon hos familjen och på annandagen blev det revensspjäll. Massa mys hela julhelgen.
 
 
 
 
 
 

Julfrukost intagen

Kategori:



Dags för julklappar.

Tomteverkstad

Kategori:



Godnatt!

Granen pyntad

Kategori: Dagbok

Idag blev det en lång sovmorgon. Sååå skönt. Sen fixade vi oss i ordning för att åka hem till mamma och pappa. Äta god mat, lite mys, lite glögg och pynta granen. Blev en omgång monopol med lillebror och älsklingen också innan vi åkte hem till oss. Jag landade i soffan och fortsatte kolla på årets julkalender. Började lite smått för någon dag sen, men då kunde jag ju givetvis inte fortsätta förrän jag hade sett "Mysteriet på Greveholm" från 1996 eftersom årets är en fortsättning. Lite kul att skådespelarna från 1996 är med i årets också.
 
Dags för nästa avsnitt. Blir några till. Sen ska julklapparna slås in och sen blir det sängen så jag orkar upp imorgon till julfrukosten.

Julkort..

Kategori:

..låg det flera stycken i lådan. Visste att det kanske skulle finnas ett, men det var hela FEM stycken! Finast var självklart dessa:



På mina söta syskonbarn <3 Fick också ifrån familjen, syrra + sambo, svärmor + sambo, och från Nettan, Andreas och djuren :-P

Lunchmötet gick bra. Jag behöver ha de där träffarna för att bolla mina idéer. Det är då jag kommer igång. Lite tändvätska på glöden liksom...

Efter mötet blev det några timmars jobb. Idag tog jag en ledig dag. Lugnt hemma och sen hem och gratta mamma med familjen. Väldigt mysigt. Blev lite monopol med lillebror också.

Ganska nyss kommit hem och ska ta och slänga ihop lite mat. Och sen mysa upp i soffan.

Fina blommor..

Kategori:

..har jag fått.



Som tack för den här terminen. Idag gjorde jag min sista dag på komvux. Den här terminen har gått så sjukt fort med dubbelt jobb och mycket dans.

Nu är allt avbockat på listan jag gjorde i början på december. Förutom mammas födelsedag, jul och nyår.

Nu kan jag blicka framåt och fokusera på mitt andra jobb i föreningen. Först ut är lunchmöte imorgon med ordförande/chefen och kollegan.

Nya skor

Kategori:

Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta mötet med banken igår. Så jag kör på den lätta varianten. Det gick bra.

Idag blev en chill och mys dag. Slutade efter lunch. Då åkte jag och älskling till Marieberg. Kom hem med underkläder, sängkläder och ett par skor.

På hemvägen stannade vi till vid Lidl och köpte det sista till maten. Slängde ihop lite julmat hemma och tittade på del två av "Sagan om ringen".

Nu sova. Imorgon sista lektionen. Det blir en kort, chill avslutning med lussebullar och julmust.

Åhh...

Kategori:

Igen. Jag smälter ju.



En elev hade jag idag. Det kallar vi kvalitets undervisning. Men det blir ju mindre roligt när man ska ha gruppsamtal.

Nu - möte på banken.

Policy?

Kategori:

Skickad! Well, han sa faktiskt aldrig NÄR på söndagkväll han ville ha den. För mig är det fortfarande söndag även om klockan passerat spöktimmen. För mig är det ny dag när jag vaknat. Hoppas att chefen tycker det också :-P

Godnatt.

Igen

Kategori: Dagbok

Hittade klipp på vättarna, luciatåget och zombie där det syns lite bättre. Lukas mamma som filmat.
 
 
 

ÄLSKA DANS

Kategori: Dagbok

Igår var det alltså avslutningsshow med bästa dansskolan - Karlskoga Dans Center.
 
ÅRETS ADVENTSKALENDER - JULKUL
 
Släktingar från USA - gangster tomtar
(street fortsättning)
 
 
 
Bomb - Vad gör tomtenissarna under lågsäsong? Jo.. de dansar så klart =D
(experience the motion)
 
 
 
Vättarna kommer och förstör julen!
(street avancerad)
 
 
 
KDC´s egna luciatåg
(street avancerad)
 
 
 
Julshopping
(disco)
 
 
 
Jul i underjorden - zombie
(experience the motion)
 
 
Jag har lånat filmklippen från "Elias" som dansar i alla grupper som jag är med i. Var även med lite grann på öppningsnumret där det var en mix av snuttar från flera gruppers olika nummer. Och så var jag även med på scen när vi provade på nya stilen wobble med publiken. Får hoppas att det kommer upp massa fina bilder på facebook sidan sen.
 
Helt mör i kroppen är jag idag. Efter showen blev det julbord på Strandkanten med älskligen och hans familj. Inga fel! Efter maten åkte vi hem till älsklingens pappa och spelade sällskapsspel en liten stund innan vi åkte hemåt. Jag däckade ganska omgående. Vaknade ganska precis efter 8 timmar, vilket jag brukar behöva ha. Skallen var nog med mig, men inte kroppen. Orkade inte gå upp =P

Lunchpaus

Kategori:



Nu har vi haft lunchpaus efter en fantastisk första föreställning.

17.00 gör vi det igen. Fast ännu bättre!!

Klart

Kategori:

Efter lunchen åkte jag ner till badet för att jobba lite. Träffade chefen och prata lite om policyn också. Ska ha ett första utkast klart till söndag kväll.

Nu har jag käkat, kollat play och sytt fast bokstäverna på bakgrundstyget. Sen ska det bara nålas fast på kläderna.



Discokläder

Kategori:

Tillverkas:



Pff...

Kategori:

Det var den sovmorgonen....

Det var sista praktiken förra torsdagen. Behöver inte gå upp tidigt. Sovmorgon alltså, tänkte jag. Kolla fjärrvärmen, tänkte Bravida. Klockan åtta. Där rök den sovmorgonen. Jaja. Får väl försöka få en jävla massa gjort imorgon och uttnyttja dagen.

Åhh... <3

Kategori:



Hedrad

Kategori: Dagbok

Av någon märklig anledning har jag till och från gått runt och trott att det är onsdag. Imorse började jag tänka igenom dagens lektioner. Som är imorgon. Eftersom det är tisdag idag. Inte onsdag. Tisdag är planeringsdag. Bra så. Jag kommer till jobbet och börjar jobba. Allt frid och fröjd. Sen när klockan var runt 10-11 fick jag helt plötsligt panik och fick för mig att jag missat lektionen som började vid 9. Men nej. Det är fortfarande tisdag. Inga lektioner.
 
I övrigt bra flyt på jobbet idag. APT som avslut på denna jobbdag. Efter APT:n kom Göran från lärcentrum fram till mig och pratade lite. Han frågade lite om vad jag ska göra sen när min tjänst på komvux är slut och om jag ska vara tillgänlig på bemannningen. Jo, det har jag ju tänkt. Sen frågade han om jag kanske kunna tänka mig att hoppas in som tentavakt lite då och då. Ja, men absolut det kan jag nog göra. Och så säger han nått i stil med "man vill ju inte ha vem som helst". Känner mig hedrad =D
 
Hemåt och käka lite god lax som älskling fixat. Nu kollar jag på början av Så mycket bättre. Hinner inte allt nu eftersom jag strax ska med bussen ner till badhuset. Sista träningen med min sprintgrupp. Som jag förövrigt måste komma på något bättre namn på. De fick ställa in ett pass tidigare, så jag la på en extra tisdag istället. Och det gör ju absolut ingenting eftersom vi är i djupa då.

Lunchrusning

Kategori:

Någon minut i halv. Slår aldrig fel.

Själv ska jag skriva ut frågorna om Alfred Nobel som eleverna ska få jobba med idag. Det är ju faktiskt Nobeldagen idag.

Lite fakta:

"En konflikt mellan Sverige och Frankrike uppstod då Nobels testamente skulle lagföras. Franska staten ansåg att Frankrike borde betraktas som hans hemland. Men fransk domstol enades om att 'där en man har sina hästar där anser han själv att han har sitt hem'." (Wikipedia)

...och det var väl trevligt att herr Nobel hade sina hästar i Karlskoga.

Se där ja

Kategori: Dagbok

Men va?

Kategori: Dagbok

Alldeles alldeles underbart

Kategori:

Kort och koncis sammanfattning av Dirty Dancing igår. Tårkanalerna gjorde sig redo redan efter första tonen och var sedan mer eller mindre fyllda med glädjetårar under hela föreställningen.

Runt 3 på natten landade vi i hemma och en trött, lycklig tjej slocknade omgående.

Nu sitter jag i badhuset och har precis bockat av "avslutning dag 1" på listan. Vad var jag nojjig över egentligen?

Dansgenrepet fick jag tyvärr avstå. Men jag får köra ett eget mini-rep så snart jag är klar med alla kläder.

Imorgon är det "avslutning dag 2". Then I'm done! Då kan jag i lugn och ro blicka framåt mot nästa termin.

På Chinateatern

Kategori:

Snart snart snart snart...... :-D



Gul

Kategori:



Detta diskreta gula tyg fanns att tillgå. Finns inte en chans att jag ställer mig på en scen med en tröja med det tyget, när jag inte vet vad de andra kommer ha.

Kollade med tjejerna på dansen, och jag ska nog köpa det och ha det till bokstäverna iaf. De hade också starka färger med paljetter.

Nu ska jag anmäla mig till nästa termin på dansen. Det blir fyra underbara dagar med dans! <3 Och syrran ska med!! Wihoo!!!

Nyss lagt en beställning på systemet också. Finally. Vitchokladlikör och Herrljunga cider. Gött dä.

Imorgon är det dags - Dirty Dancing!

Underbara snö

Kategori: Dagbok

Det är sköntjobbigt att pulsa runt i snön. Spenderat ca 1 h och 40 min åt att pulsa i snön idag. Till jobbet. Från jobbet. Till dansen. Hem från dansen. Två timmar dans där i mellan också. Nog fan har jag tränat tillräckligt idag?
 
Imorgon är det praktik. Följt av jobb. Leta tyg till dansen. Fixa ihop kläderna till dansen. Få upp lite julpynt. Dans på kvällen. Jaa, det är planen för morgondagen. Godnatt då.

Fun@work

Kategori:



Inget pynt

Kategori:

Och dagarna fortsätter rusa framåt. Men just nu gör det inget. Längtar till fredag då det blir sthlm och Dirty Dancing. Helgen kan gärna springa förbi. Avslutning på simskolan. Plus dansgenrep. Jag vet fortfarande inte vilket jag ska gå på.

Pyntat har jag inte hunnit gjort :-/ Det har hamnat lite längre ner på "to do" listan.

Imorgon är det lektionsdag igen. Fem kvar. Godnatt.



Luciadoppet

Kategori: Dagbok

Efter namngivningen åkte jag direkt till badhuset och tittade på Luciadoppets andra föreställning.
 
Konferencier Hans
 
Inleds tradtionsenligt med luciatåget
 
Sång och musik från "J&J the simple souls"
 
Simuppvisning i form av en lagkapp med starter, tävlingsledare, funktionärer, scoreboard och i år hade vi även cheerleaders
 
Panflöjt och en Elvis-cover från Kent Lundberg
 
Vattenbaletten på väg i bassängen med sina ljusstavar
 
Fillem - Filippa och Emma som buktalar (tyvärr fick jag inte se dem igår för att det var ngt strul med deras nummer). Här är en suddig bild från genrepet iaf
 
Simhopparna
 
Lilla Lucian på flotten med fackelsimmarna och panflöjt av Kent
 
Dans - här lite jazz till Grease låten "you´re the one that I want", de körde även en streetdans
 
Avslutades i år med "Crazy Jumps". Några killar som kör parkour/freerunning som gjorde galna hopp till Pirates-låten. Därefter Grand final, med avtackning av alla som deltagit.
 
Idag ska jag vara med bakom scen och hjälpa till lite.
 
Sitter och funderar på vad jag ska ta mig för tills jag ska iväg. Vill göra allt möjligt samtidigt. Jobba, läsa, städa, julpynta, sortera, rensa, titta play, chilla.....

Namngivning

Kategori:



Flyt

Kategori:

Jag kallas lillblixten av en anledning, och då är det rätt gött med lite flyt ibland.

Nu står jag och väntar på bussen till Örebro. Ska ta en sväng på "Myrorna" med mamma innan vi ska på lille Viggos namngivning.

Tjejfest

Kategori:

Det behövs då och då. Bara umgås och snacka skit till sent. Underbart. Tack för ikväll Nettan, Alexandra och Jessica.